Eurlings:"Kazanın Nedenini Henüz Bilmiyoruz"

Hollanda Ulaştırma Bakanı Camiel Eurlings, THY uçağının kaza nedeninin henüz bilinmediğini, “uçağın bir motorunun önceden düştüğü” gibi iddiaların tümünün spekülasyon olduğunu, kazanın nedeninin ancak kara kutuların incelenmesinden sonra anlaşılabileceğini söyledi.

Canlı yayında telefonla NTV'nin sorularını yanıtlayan Eurlings, kazanın nedeninin araştırılması için, bu konuda oldukça iyi bilinen bir profesör başkanlığında bir ekip oluşturulduğunu söyledi. Eurlings, “Kazanın nedeni ne olabilir?” sorusunu yanıtlarken, “Kesin bir şey bilmiyoruz. İnceleme ekibinin başkanı profesörün söylediğini aktarırsam eğer, THY iyi bilinen, modern bir hava yolu şirketi. Uçak da modern bir uçak. Dolayısıyla konuyu artık uzmanlara bırakmamız gerekiyor. Kazanın nedeni ancak kara kutunun incelenmesinden sonra ortaya çıkacaktır” dedi.

Bakan Eurlings, “uçağın bir motorunun uçağın düşüşünden önce koptuğu” gibi iddiaların anımsatılması üzerine, “Zaten sorun da bu. Bu şekilde çok fazla söylenti olur. Gerçekten bilmiyoruz. Herkes birtakım spekülasyonlar yapıyor. Konuyu artık uzmanlara bırakmalı, kara kutunun incelenmesini beklemeliyiz” karşılığını verdi.

Hollanda Ulaştırma Bakanı, şimdi kendi açılarından en acil işin “ölü sayısının artmamasını sağlamak olduğunu” vurgulayarak, “Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Bakan, ölenlerin isimlerinin açıklanmasının hassas bir konu olduğunu, kesin bir liste elde etmeden bu açıklamayı yapamayacaklarını belirterek, “Bugün ilerleyen saatlerde listeyi açıklamış oluruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim