Ermenistan Protokolleri Dondurdu

Ermenistan’daki koalisyon hükümeti, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine ilişkin protokollerin parlamentoda onaylanma sürecinin sona erdirilmesini talep etti.

Parlamentonun internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Türkiye’nin normalleşmeyi Karabağ sorunuyla ilişkilendirdiği öne sürülerek Ermenistan Parlamentosu’nun büyük bölümünün, bu tutumu kabul edilemez bulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Türk tarafı süreci kayıtsız şartsız devam ettirmeye hazır olana kadar, Ermenistan Parlamentosu’nun çoğunluğu, süreci sona erdirmeyi ve sorunu parlamentonun 4 günlük toplantısından çıkarmayı uygun görüyor" denildi.

Sarkisyan: "Süreci Dondurduk Ama Terketmedik"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da, protokollerin onay sürecini dondurduklarını ancak terketmediklerini bildirdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamada, protokollerin onayıyla ilgili süreci dondurarak, süreci terketmeyi değil, aksine Türkiye ile ilişkileri onarmayı amaçladıklarını söyledi.

Sarkisyan, Ankara normalleşme sürecine hazır olduğunda, kendilerinin de protokollerle ilgili ileri adım atmayı düşüneceklerini bildirdi.

Bakü Yakından Takip Ediyor
Azerbaycan ise gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, açıklamanın, Ermenistan yönetimi tarafından yapılmadığını, sadece koalisyon hükümeti ve parlamentonun açıklaması olduğunu belirterek, bir yorumda bulunmak için erken olduğunu bildirdi.

Haber ajansları ise gelişmeleri, Rusya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü AGİT’in de yer aldığı uluslararası arabuluculuk çabalarının sonuçsuz kaldığı şeklinde değerlendiriyor.

Editör: TE Bilişim