Erdoğan: Sil Baştan Yaparız

Başbakan Erdoğan, PKK’lıların teslim oluşunun siyasi ranta dönüştürülmemesi gerektiğini belirterek “Arzu etmeyiz ama tamamen sil baştan yaparız” dedi.
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’dan Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PKK’lıların teslim olmasınının ardından yapılan gösterilere tepki gösterilen Başbakan Erdoğan, “Doğru bir yaklaşım değil. Bunlar sürece tuz biber eker” diye konuştu.

Erdoğan, “Şu anda 34 kişi suçlu görülmedikleri için, bunları yargı serbest bıraktı. Burada olumlu bir yaklaşım var. Bu yaklaşımı kalkıp da olumsuza dönüştürmek için ve bunu siyasallaştırmak için böyle bir havanın içine girmek, bundan adeta siyasi bir rant devşirme gayretine girmek... Arzu etmeyiz ama bu işi tamamen sil baştan yaparız” dedi.

Süreci devam ettirmekte kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu: “Tıkanana kadar yolumuza devam edeceğiz. Devamı gelmezse yapacağımız bir şey yok. Kırılma noktasına gelince, yapılan açıklamalar bellidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel değiştirilemez ilkeleri var. Bu ilkelerden taviz vermemizi, istenmeyecek şeyleri kimse bizden beklemesin, talep etmesin.”

 

Editör: TE Bilişim