Erdoğan Hakkında Gensoru Meclis Gündeminde

ANKARA - TBMM Genel Kurulu haftaya, CHP'nin, ATV ile Sabah'ın Çalık Grubuna satışı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleriyle başlayacak. Aynı gün, Sayıştayın boş bulunan 12 üyeliği için seçim yapılacak.

Genel Kurul, 20 Mayıs Salı günü, CHP'nin, TMSF tarafından el konularak hisseleri devralınan ATV ile Sabah'ın, Çalık Grubuna bağlı Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışı sürecinde, ''Bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, istenilen sonuçları almak için ihale öncesi ve sonrası olaya müdahil olduğu, yetkisini bir grubun avantajı için kötüye kullandığı'' gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin, gündeme alınıp alınmamasını görüşecek.
Görüşmelerde, önerge sahipleri adına bir, gruplar adına birer milletvekili, Bakanlar Kurulu adına da Başbakan veya bir bakan konuşacak.
Gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından aynı gün Genel Kurulda, Sayıştayın boş bulunan 12 üyeliği için seçim yapılacak.

21 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Perşembe günleri 13.00-21.00 saatleri arasında mesai yapacak Genel Kurulda, TRT Kanununda değişiklik öngören tasarı ile amme alacaklarının tahsili konusunda yeni düzenlemeler içeren tasarı da görüşülecek.
Meclis komisyonları da bu hafta gündemlerindeki tasarı ve teklifler için yoğun mesai yapacak.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim