Erdoğan DTP'li Türk'le Görüştü

Güneydoğu sorununun çözümüne yönelik hareketlilik sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüştü. Erdoğan ile Türk arasındaki görüşme, AK Parti'nin Meclis'teki Genel Başkanlık makamında gerçekleşti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanı sıra her iki partiden yetkililer de katıldı. Görüşmede, son aylarda gündeme gelen demokratik açılım değerlendirildi.

Erdoğan: "Geleceğe Yönelik Umutlarımız Arttı"
AK Parti Meclis Grubu Başkanı ve Genel Başkan olarak DTP lideri Türk'le bir araya gelen Başbakan Erdoğan, görüşme sonrasında "Geleceğe yönelik umutlarımız arttı" açıklaması yaptı.

Demokratik parlamenter sistem içinde TBMM çatısı altında çok önemli bir toplantıya gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Bir sürecin içerisindeyiz ve bu sürece yönelik olarak yapmış olduğumuz toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayız. Zira milletimiz birlik istiyor beraberlik dayanışma istiyor annelerin gözyaşları dinsin istiyor, kan ölüm olmasın istiyor, hepimiz istiyoruz" diye konuştu.

Türk: "Hepimize Önemli Görevler ve Sorumluluklar Düşüyor"
DTP Genel Başkanı Türk de görüşme sonrası, diyaloğun önemine dikkat çekti.
Türk, şöyle konuştu:"Önemli bir gün, bir diyalog ortamının sağlanmasından dolayı gerçekten mutluyuz, umutluyuz. Bizim görmek istediğimiz tablo, halkımızın Türkiye'nin kucaklaştığı bir süreçtir. Bu konuda nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz diliyoruz ki daha demokratik herkesin sevgiyle kucaklaştığı bir süreç için olumlu gelişmelerle karşı karşıya kalırız. Hepimize önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle çabalarımızı sürdüreceğiz... Umuyorum ve inanıyorum ki daha güzel günlere hep birlikte kavuşuruz."

 

Editör: TE Bilişim