Erdoğan: CHP'ye Biz Gideriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği iftara katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, 'demokratik açılım'la ilgil olarak siyasi partilerden randevu talep ettiklerini ancak MHP'den yazılı olarak CHP'den de sözlü 'ret' cevabı aldıklarını hatılattı.

"Umarım ki Meclis açılana kadar CHP'den de yanıt gelir gelir" diyen Erdoğan, "Gelmediği takdirde biz gideriz" şeklinde konuştu.

CHP'nin raorları: Biz hayal bile edemeyiz

Başbakan Erdoğan, CHP'nin konuyla ilgi olarak 1989 ve 1999'da raporlar hazırladığını belirterek, "Kürt sonuruyla ilgili rapor belli ve Sayın Baykal 'raporumuzun arkasındayız' dedi. Bu aslında işimizi kolaylaştırıyor.

Sayın Baykal'ın o raporundakileri biz hayal bile edemeyiz. O denli ileri maşallah. Ama buna rağmen gerekirse randevu talep ederiz, hem raporları ortaya koyarız hem de bize gelen düşünceleri kendileriyle müzakere ederiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bütün bu çalışmaları tamamladığımızda Meclis'e bunu getiririz ve yapacağımız oturumla süreci başlatırız" ifadelerini kullandı.

CHP'nin tutmunda değişiklik yok

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasına CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek NTV'de yanıt verdi.

Özyürek, "Başbakan'ın yeni bir talepten bahsettiğini zannetmiyorum. Biz henüz işin başında talep geldiğinde, açılımın ana unsurları ortaya konursa ve Başbakan'ın görüşme talebi olursa oturur değerlendiririz demiştik. Tutumumuzda değişklik yok. Ucu açık bir konuda konuşmanın yararı yok. Somut, sınırları çizlmiş, kapsamlı bir görüş ortaya koyarlarsa ve ardından görüşme talebi gelirse değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Milletin Hizmetkarıyız

6,5 yıl önce göreve geldiklerinde 'Biz. bu milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, ''Bizim farkımız bu. Çünkü, hizmet etmek istiyoruz ve bu ülkede petrol yok. Yok ama ondan çok daha önemli değerler var. Bizim genç dinamik bir nüfusumuz, insan potansiyelimiz var. Fakat nereye el atsan karşında statüko. Bakıyorsun bariyerler. Size adım attırmıyorlar, engelliyorlar. Şaşarsınız. Hayırdır ne oluyor? Her şeyi konuşamıyorsunuz ki... 'Ya siz Başbakansınız nasıl konuşamıyorsunuz?' Evet konuşamıyoruz, ama konuşacağımız günler de gelecek. Onu da söyleyeyim'' şeklinde konuştu.

Kimilerinin kendisine ''Sakın dokunma yanarsın'', ''Elini taşın altına sokma, risk alma'' dediklerini anlatan Erdoğan, ''Hocam, 'Ekonomi risktir' derdi. Daha sonra okudukça şunu öğrendik. Siyaset de risk. Ama şimdi görüyorum ki, yaşam risktir. Bunu böyle biliniz. Yaşam risk olduğuna göre, artık diyoruz ki, biz bu yola çıktık, öyleyse bu riski üzerimize aldık. Bedeli ne olursa olsun bunu ödemek suretiyle bu yola devam edeceğiz.

Bazı dostlarımız sağolsun bize akıl veriyorlar. 'Onlarca yıldır çözülemeyen sorunları sen mi çözeceksin Tayyipciğim?' diyor. Ne güzel akıl, görüyorsunuz ya. 'Çözemezsin vazgeç. Senden öncekiler bunu yapamadı. Sen nasıl yapacaksın? Ertele' dediler, 'Ötele' dediler, 'Sümen altı yap' dediler, 'Görmezden gel' dediler. Biz ise 'Hayır' dedik. Biz, milletimizden yetkiyi bu şartla aldık. Bu omuzlarımızdaki emaneti milletimizden aldık.

'Milletimize hayal kırıklığı yaşatamayız' dedik. Ve bu bütün engellemelerine rağmen, bütün meselelerin üzerine cesaretle gittik, gidiyoruz. İşte bir Ergenekon olayının üzerine gittiğimizde aynı şeyi söylediler. Bazıları yanımıza geldi. Bazıları telefon açtı. 'Neye güveniyorsun? Neyine güveniyorsun?' dediler. Bunlara ne denir? Söylenecek tek şey var. Ben Hakka güveniyorum, halka güveniyorum. İşte nerelerde nelerin olduğunu hep gördük, görüyoruz. Nerelerden nelerin çıktığını görüyoruz. Neler olmuş bu ülkede? Neler oluyor? Ve milletimizden aldığımız gücün altında bu yatıyor.

Ülkemizin, halkımızın huzur ve refahı için kronik sorunları aşmaya, gücümüzü ve imkanlarımızı heba eden meselelerin üzerine gitmeye devam edecek ve hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak görmeyeceğiz'' dedi.


 

Editör: TE Bilişim