Erdoğan: Benim de Dinlendiğim Ortaya Çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlüler Şurası’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti hakkında yasadışı dinleme konusunda inceleme başlatıldığı iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Böyle bir adımın atılıp atılmadığını bilmiyorum. Bu konuda bana ulaşan herhangi bir şey yok. Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla çalışır. Anayasa’da belirlenen neyse o adımlar atılır. Şu anda yürütmenin atmış olduğu adımlar var. Hiçbirisi yasaya aykırı bir adım değildir. Mahkeme kararı olmadan atılan bir adım söz konusu değildir. Yargının ilgili kurum ve yetkilileri mahkemenin verdiği kararları tanımıyorsa burada yanlış yaklaşım tarzının kimi ait olduğunu görüyoruz. Öncelikle yargının temsilcileri mahkemelerinin verdiği kararlara kendilerinin uyması gerekir.

6 ay yakın beni dinledikleri ortaya çıktı. Kimlerin dinlediği de ortaya çıktı. Bununla ilgili yargı süreci var. Yargının mensupları da bunu itiraf ediyorlar. ‘Evet, bu ülkede başbakan da dinlendi’ diyorlar. Bütün bu gerçekler ortadayken, nasıl olur da kalkıp benim partimle ilgili yasadışı yakıştırmayı yaparlar, bunu çok çirkin bulurum.

Kaldı ki, bu partimin görevi değil, yürütmenin atmış olduğu adımlardır. Hukuk içindedir, hukuk dışında herhangi bir şey söz konusu olmaz.”

Editör: TE Bilişim