Erdoğan ABD'ye Uçtu

Başbakan Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler 64. Genel Kurulu ve Pitsburg'da toplanacak G-20 zirvesine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Başbakan, ABD ziyaretinde kimlerle bir araya gelecek, hangi konulara ağırlık verecek?. İşte Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ajandası...

Başbakan Erdoğan, ilk olarak BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon'un başkanlığında düzenlenecek "iklim değişikliği" temalı yüksek düzeyli toplantıya katılacak ve bir konuşma yapacak.

23 Eylül Çarşamba günü ise Birleşmiş Milletler'in  64. Genel Kurul açılış oturumuna katılacak. 24 Eylül'de de Genel Kurul'a hitap edecek.

Erdoğan, Türkiye'nin Güvenlik Konseyi geçici üyesi olması sebebiyle, Barack Obama'nın Güvenlik Konseyi bünyesinde düzenlediği nükleer silahsızlanma konulu toplantıda da konuşacak.

Ayrıca Genel Kurul çalışmaları sırasında BM Genel Sekteri Ban ki-Moon 'la biraraya gelecek.

Erdoğan'ın BM'deki temaslarında Ermenistan ile açılıma ve Azeri-Ermeni barışına ağırlık vermesi ve Karabağ sorunun çözümü için kulis yapması bekleniyor.

Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la görüşmesi de planlanıyor.  

Birleşmiş Milletler'deki programlarının ardından Başbakan,  24 Eylül'de New York'tan Pittsburg'a geçerek G-20 zirvesine katılacak.

Erdoğan'nın zirve kapsamında 20 ülkenin lideriyle ikili görüşmeler yapması bekleniyor. Erdoğan, Pittsburg'dan New York'a dönerek Prinston ve New York Üniversitelerinde konferans verecek.

26 Eylül'de Amerika'da yaşayan Türklerle biraraya gelecek.

Ve Atlantik Plak şirketinin sahibi vefat eden Ahmet Ertegün'nün anısına düzenlenen bir geceye katılacak ve Ahmet Ertegün'e layık görülen devlet nişanını Ahmet Ertegün'nün eşi Mika Ertegün'e sunacak.

Editör: TE Bilişim