Ekmek Zamlanacak mı?

Ekmeğe Nisan ayına kadar zam görünmüyor.

Zam konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul fırıncılarının Pazar günü yapmayı düşündükleri kepenk kapatma eyleminin de yapılmayacağını söyledi.

Yeni yılla birlikte yeni zamlar geldi. Ekmeğe de zam gelecek haberlerine son noktayı ise Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı koydu.

Balcı, "Doğrudur 2010’da ekmek fiyatlarında bir zam olacak, ama Ocak ayında olacağını söylememiştik. Bu Nisan ayında olabilir, Mart ayında olabilir ama şimdiden birşey söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Öte yandan belediyenin ekmek fabrikasıyla rekabet edemeyen İstanbul’un fırıncıları pazar günü kepenk kapatacaktı. Fırıncıların bu kararları federasyondan geri döndü.

"Biz İstanbul’daki fırıncılar odamıza gerekli genelgeyi yaptık. Konuyla ilgili olarak kesinlikle İstanbul’da ekmek çıkmaması söz konusu değildir" diyen Balcı, İstanbullu fırıncıların sıkıntılarını ele aldıklarını, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na da başvurduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim