BAYKAL: DÜĞMEYE BASANIN ÖNCE KENDİ ELİ TEMİZ OLACAK
 
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''İtalya'da Temiz Eller operasyonu yapıldığı zaman 'bizde bu ne zaman yapılacak?' diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar?'' sözlerine, ''Temiz eller operasyonunu yapmak için düğmeye basacak olanın, önce kendi eli temiz olacak. İtalya'daki temiz ellerle senin buradaki operasyonun arasında ne paralellik var?'' karşılığını verdi.

Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, mahkeme salonuna siyaset girdiğini, siyasetin girdiği anda da adaletin çıktığını söyledi.

Soruşturma kapsamında örgütün finansörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kuddusi Okkır'ın cezaevinden çıktıktan 3 gün sonra yaşamını yitirdiğini anımsatan Baykal, bunun hukukla ve insanlıkla bağdaştırılamayacağını söyledi. Baykal, ''Neyin finansörü bu kişi? Cenazesi Edirne Belediyesinin katkısıyla İstanbul'a getirildi. O finansörse, sizin Ergenekon da onun finanse ettiği bir Ergenekon'' dedi.
Baykal, davanın, ciddi şekilde yıprandığını, yaşanan olayların, davanın etkinliğine darbe vurduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Şu konu netleşmedi: Bu örgüt darbeyi geçmişte yapmak üzere kurdu da şimdi mi ortaya çıktı, onun hesabını mı soruyoruz? Yoksa, şimdi darbe yapacaklar da o darbeyi engelleyip, bunun hesabını mı soruyoruz? Geçmişte bir darbe hazırlığıyla ilgili bir soruşturmaysa, ona göre ifadelerinin alınması, sorgulanması gerekenler var. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı, günlüklerin kendine ait olmadığını söyledi. Böyle olup olmadığını tahkik etmiyorlar.

7 Temmuzda Gaziantep'ten başlamak üzere, bir büyük ayaklanma hareketini ortaya koymak üzere oluşmuş bir organizasyonsa ona göre bakalım. Bu ihtilali, kim, kimlerle yapacak, hedefi ne? Emekli askerler, emekli astsubaylar ele ele vermişler... Oradaki Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, koca Türk Silahlı Kuvvetleri, onlara rağmen mi ihtilal yapacaklar? Buna inanmamızı mı istiyorlar? Bunun inandırıcılığı, ciddiyeti olur mu? Buralardan tutturma imkanı yoktur. İddianame, her hafta ertelenmektedir. 2 bin 500 sayfa iddianame... Sen bırak 2 bin 500 sayfayı, bana 5 sayfa söyle. Kim ne yaptı, nasıl, niçin yaptı, onun hesabını hep beraber soralım.''

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti grubunda yaptığı ''İtalya'da Temiz Eller operasyonu yapıldığı zaman 'bizde bu ne zaman yapılacak?' diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar?'' açıklamasını da eleştirdi.

''Temiz Eller operasyonunu yapmak için düğmeye basacak olanın, önce kendi eli temiz olacak'' diyen Baykal, ''Temiz ellermiş... İtalya'daki temiz ellerle, senin buradaki operasyonun arasında ne paralellik var? Sen Mustafa Balbay'ı, gazetecileri, askerleri, temiz Türkiye'yi engellediği için mi gözaltına aldın?'' dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim