DTP Kapatıldı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bugünkü toplantının ardından Demokratik Toplum Partisi’nin kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.    

Kılıç, DTP’nin terör örgütüyle olan eylemleri de değerlendirildiğinde devletin bütünlüğüne yönelik bir odak haline geldiğinin anlaşıldığından kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkemenin 9 saat süren  toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 16  Kasım 2007 tarihinde DTP'nin kapatılması istemiyle dava açtığını anımsattı.
Kılıç, yapılan görüşmeler sonunda,
DTP'nin, eylemleri yanında, terör  örgütüyle olan bağlantıları da değerlendirildiğinde, devletin ülkesi ve  milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak  haline geldiği anlaşıldığından, Anayasa'nın 68 ve 69. maddeleriyle 2820 Sayılı  Siyasi Partiler Kanunu'nun 101 ve 103. maddeleri gereğince kapatılmasına karar  verildiğini açıkladı.

Kılıç, “davalı partinin bütün mallarının 2820 sayılı Siyasi Partiler  Kanunu'nun 107. maddesi gereğince Hazine'ye geçmesine, gereğinin yerine  getirilmesi için karar örneğinin, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 107.  maddesi uyarınca Başbakanlık'a ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına  gönderilmesine, 11 Aralık 2009 gününde oy birliğiyle karar verilmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim