CİMBOM NONDA'YLA KAZANDI
Image İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 geride kapattığı mücadelede Nonda'nın golleriyle Kasımpaşa'yı 3-1 yenerek, ligde üst üste 6. galibiyetini elde etti.

Turkcell Süper Lig'de 6. haftanın son maçı, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda, Kasımpaşa ile lider Galatasaray arasında oynandı. Kasımpaşa, 26. dakikada Andre Moritz'in golüyle 1-0 ilk yarıyı önde kapattı. Galatasaray Nonda'nın 62., 89. ve 93. dakikalarda attığı golleriyle 1-3 kazandı.
1. dakikada Moritz'in ceza alanı dışından şutunda, Franco topu zorlukla çeldi.
8. dakikada Kewell'ın uzun pasıyla sağdan hareketlenen Baros, kaleci Tolga'yı geçti ve pasını kale alanındaki Elano'ya yerden çıkardı. Elano plase bir vuruş yaptı, ancak uçarak topu kesen Ali Güneş mutlak bir golü önledi. Bu pozisyonda Galatasaraylı futbolcular, Ali Güneş'in topu elle kestiğini öne sürerek penaltı itirazında bulundu.
18. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Azar'ın sert vuruşunda, top kaleci Franco'dan döndü.
26. dakikada soldan çizgiye inen Sancak, topu penaltı noktasına doğru çıkardı, uygun durumdaki Moritz de güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
33. dakikada Moritz'in pasında ceza alanına hareketlenen Murat'ın zor durumda vuruşunda, top kaleci Franco'da kaldı.
Image45. dakikada Baros'un arapasında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Arda, uygun pozisyonda topu auta attı ve ilk yarı Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamladı. 
49. dakikada Moritz, ceza alanında şık çalımlarla rakiplerini geçti, ancak vuruşunda son anda Emre Aşık tehlikeyi önledi.
50. dakikada Kewell'in soldan kullandığı köşe atışında, Arda'nın kafa vuruşunda üst ve yan direğe çarpan top altıpasa düştü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
52. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanında Kewell'ın kafa vuruşunda, top kaleci Tolga'da kaldı.
Image53. dakikada Koray'ın büyük hatasında topa sahip olan Nonda, ceza alanına girdi. Bu futbolcu, bomboş durumda meşin yuvarlağı kale yerine auta atınca takımını bir golden etti.
62. dakikada Keita'nın arapasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Nonda, kaleci Tolga'yı çalımlayıp topu filelere gönderdi: 1-1.
69. dakikada Nonda'nın kafayla indirdiği topa sahip olan Kewell, atağa katılan Arda'ya bıraktı. Bu futbolcunun üst üste 2 şutunda, top kaleciden döndü.
89. dakikada Arda'nın soldan ortasına iyi yükselen Nonda, güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.
90+3. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Keita'nın kısa pasında Nonda, yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak, kendisinin ve takımının 3. golünü  kaydetti: 3-1.
90+4. dakikada Kewell'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top kaleciye çarparak kornere çıktı ve maç Galatasaray'ın 3-1 galibiyetiyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, bilet fiyatlarını protesto etmek için maçı protokol tribünü yerine kale arkası tribünde izledi.
Stada gelir gelmez açık tribüne giden Adnan Polat, maçı protokol tribününde izlemeyerek, bilet fiyatlarına tepkisini gösterdi. Bunun üzerine tribünde bulunan kimi taraftarlar, Adnan Polat'ın çevresinde toplanarak maçı buradan izlediler.
Polat'ın protokol tribünündeki koltuğu boş kaldı.


''FARKLI FİYAT UYGULAMASINA GİTMEDİK''
Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Arif Şengül, karşılaşma için farklı bilet uygulamasına gitmediklerini söyledi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın bilet fiyatlarıyla ilgili açıklamalarını esefle takip ettiklerini ifade eden Şengül, şunları kaydetti:
''Biz semt takımıyız. Taraftarlarımızdan kopmamak için sezon başında kombineyi 100 lira tuttuk. Buna rağmen 800 kombine sattık. Amacımız 3 bin kombine satmaktı. Bu maçın biletlerinin 120 bin lira yapılması Galatasaray Kulübü'ne yapılmış herhangi bir saygısızlık değil. Tamamen sporseverlere güzel bir maç seyrettirmek amacıyla yapılmıştır. Biz farklı fiyat uygulamasına gitmedik. Taraftarımızla aynı oranda fiyatlarla biletleri satışa sunduk. Bizim taraftarlarımız, Galatasaray taraftarlarından daha çok bilet aldı. Demek ki Galatasaray Kulübü'nün bazı şeyleri kafasından silmesi lazım. Galatasaray Kulübü yönetiminin de bu konuda bize saygı duyması gerekir.''

KASIMPAŞA TARAFTARLARI DA TEPKİLİ
Kasımpaşa taraftarları da yüksek bilet fiyatlarına tepki gösterdi.
Sürekli olarak ''Yönetim istifa'' diyen taraftarlar, ''120 lira yetmez 1 milyar yapın'' diye bağırdılar.
Bu sezon ilk kez derbi maça sahne olan Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Galatasaray'a ayrılan tribünler boş kaldı. Galatasaray taraftarları 120 liralık yüksek bilet fiyatı nedeniyle dışarıda kaldılar. Yalnızca 500 kadar Galatasaray taraftarı maçı izledi.
Maçı stadın tribün olmayan tarafından evlerinin balkonlarından izleyen taraftarlar, sahaya patlayıcı maddeler attılar.

GALATASARAY'DAN DEĞİŞİK KADRO
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kasımpaşa maçında sahaya değişik bir kadro sürdü.
İyileşen Servet ilk 11'deki yerini alırken, Hollandalı teknik adam, Keita'nın yerine Arda'yı, Hakan'ın yerine de Caner'i oynattı.
Galatasaray'da, bu maçta oynaması beklenen Nonda da yedekler arasında yer aldı.


ESAME LİSTESİ YANLIŞ DOLU
Maçtan önce protokole ve basın mensuplarına dağıtılan esame listesinin yanlışlarla dolu olması dikkati çekti.
Listede orta hakem İlker Meral hiç yer almazken, 2 yardımcı hakemin isminin yanlış olduğu görüldü.
Galatasaray kalecisi Franco'nun 25 olan forma numarası 1 olarak yazılan listede, Kasımpaşa'nın yedek kadrosunda 21 numaralı oyuncu Tuncay Öndel 2 kez yazıldı.
Bu arada listenin başında maçın 2. hafta karşılaşması yazması da esprilere neden oldu.

(AA)
Editör: TE Bilişim