Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Eğirdir Dağ Komando Okulu ziyareti sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Ergenekon şakası ile ilgili şu yorumu yaptı: "Orada olup biteni açıklamak gibi bir gayrıciddi latife olmuşsa, karşılığında da bir şeyler denmiş olmalı. El altından bir şey verildiyse, dedikodunun parçası olmak istemem"
Dün Başbuğ'un esprisinin basında yer alması sonrasında  akşam bir TV kanalında soruları yanıtlayan Çiçek şunları söyledi:

"Bu ziyarete Sayın Başbakan ve bazı bakan arkadaşlarla Genelkurmay Başkanımız ve üst düzey komutanlar katıldı. Basın mensupları yoktu. Konunun dar kapsamda tutulması, ziyaretin belli bir hassasiyetle yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Böyle bir latife olduysa muhakkak karşılığında da bir şeyler denmiştir. Dışarı verilmemesi gereken ayrıntılar veriliyorsa, demek ortada düşündürücü bir husus vardır. Bu espri eğer olduysa ki ben oldu demiyorum onu dışarıya sızdıranlar karşılığında verilen cevabı da söyleselerdi. böyle yarısını söylemek olmaz"

Öte yandan dün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Başbuğ’un esprisine eğer böyle bir espri olmuşsa  güzel bir yanıt verildiğini belirterek, şunları söylemişti: “Ama ben bunu söylemeyeceğim. Onu kim aktardıysa gidip ona sorun.”

Editör: TE Bilişim