Büyükanıt Anadolu Kartalı 2008'i İzledi 

KONYA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Ne kadar yüksek eğitime sahip olursanız ve ne kadar teknolojiye sahip olursanız, o kadar caydırıcı bir silahlı kuvvetlere sahip olursunuz. Bu, ülkemizin geleceği açısından da hayati derecede önemlidir'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin iki konuda çok büyük hassasiyeti olduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:
''Kuvvet komutanlıkları dahil, Jandarma Genel Komutanlığı dahil, hedefimiz; yüksek teknoloji sistemlere sahip olmaktır. Gördüğünüz gibi uçaklar eskiden dalar, aşağılara iner, vururdu. Şimdi bulutların üstünden de vuruyor. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi geleceğe taşıma açısından yüksek teknoloji sistemlere sahip olmamız lazım.

İkinci hassasiyet duyduğumuz konu da yüksek seviyeli eğitimdir. Silahlar ne kadar modern olursa olsun, bunu kullanacak olan insandır. Bugün gururla iftihar ediyorum ki TSK bir bütün olarak Karası, Denizi, Havası ve Jandarma Genel Komutanlığı bu yüksek eğitim seviyesine sahiptir. İşte Hava Kuvvetlerimizin hududun ötesinde yaptığı operasyonlar, bu yüksek eğitimler sayesinde başarılı oluyor. Kara Kuvvetlerimizin icra ettiği kara harekatı, ancak ve ancak çok yüksek eğitimli birlikler ile yapılabilecek bir harekattır.

Etrafımıza bir bakın, halen kriz olan mesela Irak veya potansiyel kriz alanları... Bu alanlarda yaşamak için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak kaçınılmaz bir gerçektir. Buna sahip olduğunuz taktirde aynı zamanda güçlü bir silahlı kuvvetleri ile güçlü bir caydırıcı unsur oluşturursunuz. Bu da bize yanlış bakan insanların yanlış hesap yapmasını önler.'' (AA)

ANADOLU KARTALI 2008/1 EGITIMININ ''SECKIN GOZLEMCI GUNU'', KONYA 3. ANA JET US KOMUTANLIGI'NDA YAPILDI. EGITIM KAPSAMINDA GECE GORUS GOZLUGU ILE HAKIKI MUHIMMAT ATISLARI GERCEKLESTIRILDI.

DenizHaber.Com (Foto:AA)

Editör: TE Bilişim