Bu Haftasonu Yağmur Var !

Türkiye’nin kuzey kesimlerinde sıcaklık düşüyor, gün gün serinleme olacak ve yağış görülecek. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta; sıcaklığın ortalamaların altına inmesi ve kuzeyde serin geçmesi bekleniyor

 

 

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da artan bulutlar yağmur bırakabilir, sıcaklık düşüyor. Ankara da bulutlandı ve serinlemeye başladı, kuzeyinde yağmur var. İzmir'de rüzgar tekrar sert, hafta sonu kuvvetli esecek. Bugün Bursa ve Adana kısa süreli yağışlı olacak.

 

 

Marmara serinliyor, sıcaklık gün gün düşecek. Bugün Edirne, Tekirdağ, Çanakkale’den başlayarak yağmur var. Hafta sonu da bölgede bulutlar yoğun olacak.

 

 

İç Anadolu da bugün serinleyen bölgelerden, Ankara, Yozgat, Sivas boyunca hava bulutlandı, Çankırı’da yağmur var ama Kayseri güneşli ve 32 derece. Hafta sonu dereceler daha da inecek.

 

 

Ege'de zayıf rüzgar kıyılarda yeniden kuvvetleniyor. Hem rüzgar, hem sıcaklık düşüşü hafta sonu bölgede havayı biraz da olsa seriletecek. Bugün güney Ege’de bulutlanma ile birlikte yağmur görülebilir.

 

 

Akdeniz kıyılarında lodos nemli ve sıcak bir hava yaratıyor. Yarın ise rüzgar kuzeye dönecek ve bulutlar artacak, yağmur var. Hafta sonundan sonra hava tekrar açacak. güneydoğuda sıcaklık hep yüksek.

 

 

Doğu Anadolu'da da yüksek sıcaklık sürüyor, bugün Erzincan ve Erzurum’da sağanak yağmur görülecek, sıcaklık malatyada 38 derece.

 

 

Karadeniz’de yağışlar yeniden etkili, geceden beri Bolu, Zonguldak, Karabük’te yağmur var. Bölgede hava serinledi, akşam Rize ve Artvin’de sağanak yağışlı olacak, sıcaklıkta 5 gün boyunca düşüş devam edecek.

Editör: TE Bilişim