Borsalarda yükseliş sürecek!

Dünyanın en önemli ekonomistleri arasında gösterilen Goldman Sachs'ın araştırma direktörü Jim O'Neill, borsalardaki yükselişin devam etmesini beklediğini söyledi.

O'Neill, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılmak üzere geldiği İstanbul'da hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinin krizi oldukça iyi bir biçimde atlattığını vurgulayan O'Neill, hükümetin IMF anlaşması konusunda çok dikkatli hareket etmesini hayranlıkla izlediğini belirtti.

O'Neill, Türkiye'nin IMF ile finansal bir paket üzerinde anlaşma yapıp yapmama konusunda dikkatli hareket etmesini hayranlıkla takip ediyorum. Eğer IMF eskiden olduğu gibi para ve yanında da kemer sıkma politikaları verirse, bunun Türkiye'ye bir faydası olmaz diye konuştu.

AB'YE KATILIM BÜYÜK OLAY

Dünyanın en önemli ekonomistleri arasında yer alan O'Neill'in en çok bilinen teorisi ise BRIC. O'Neill'a göre, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in 2050 yılında dünya ekonomisinin lokomotifi haline gelecek.

Goldman Sachs baş ekonomisti, bir soru üzerine Türkiye'nin yeterince büyük olmadığını, dolayısıyla bu dört ülkeye katılma olasılığının düşük olduğunu ifade etti.

O'Neill, Ancak diğer yandan Brüksel, Frankfurt ve Paris'teki politika yapıcıların bir gün Türkiye'nin AB süreci hakkında fikirlerini değiştireceklerini düşünüyorum. Türkiye'nin AB'ye katılımı çok iyi ve heyecan verici bir olay olacak dedi.

V TİPİ TOPARLANMA

Dünya ekonomisinin Mart ayında dibe vurduğunu ve şimdi yükselişe geçtiğini söyleyen O'Neill, önümüzdeki yıl küresel büyüme oranının beklenenden iyi geleceğini de sözlerine ekledi.

Piyasalarla ilgili bir soru üzerine ise O'Neill, Her hafta olmamak kaydıyla küresel hisse senedi piyasalarındaki yukarı yönlü hareketin devam edeceğini düşünüyorum. Petrol ve emtia fiyatlarında da bir miktar yükseliş olacak. Ancak bu, birçok kişinin düşündüğü kadar yüksek olmayacak dedi.

Editör: TE Bilişim