Birkaç Önlem Hayat Kurtarabilir

Trafik kazalarının ardından insanların karga tulumba taşınmak istenmesi ağır sakatlanmalara hatta ölüme yol açabiliyor. Ancak ilk yardım bilmeseniz dahi alacağınız birkaç basit önlem hayat kurtarabilir.

İstatistiklere göre trafik kazalarının ardından meydana gelen ölümlerin yüzde 50'si ilk beş dakika içinde yaşanıyor. Trafik kazasıyla karşılaşıldığında ilk olarak 112'nin aranması ve detaylı bilgi verilmesi gerekiyor.

Olay yerine konulacak uyarıcı trafik işaretleriyle diğer sürücüleri bilgilendirmek çok önemli. İlk yardım eğitimi almadıysanız kaza yapan kişilere dokunmayın diyor uzmanlar...

Ancak ilk yardım bilmeseniz de ilk anda alacağınız birkaç basit önlem hayat kurtarabilir. Örneğin, yaralının boynu boyunluk veya havlu gibi bir eşyayla sabitlenebilir... Kol veya ayaktaki kırık bir dergi, gazete gibi eşyayla korunabilir... Kanama varsa boyutuna göre küçük bir havlu veya bir ceketle hafifçe bastırılması gerekiyor... Yaralı nefes almıyorsa başı kaldırıp havayolunu açıp beş saniye arayla iki tam nefes verilmesi de öneriler arasında.

Editör: TE Bilişim