"Bir Atımlık Barutla Siyaset Olmaz"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Siyaset bir süreçtir, bir atımlık barut için siyaset yapanlar, tavsiye ederim kesinlikle siyaset yapmasınlar. Siyaset bir atımlık barutla yapılacak iş değildir'' dedi.
     CHP İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Baykal, bina önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Baykal, Kurban Bayramı sevincinin yerel seçim heyecanı ve coşkusuyla bir arada yaşandığını vurguladı.
     Yerel seçimin sadece bayramla değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve yolsuzluk iddialarıyla da iç içe geçtiğini savunan Baykal, ''Bu seçimde alınacak karar sadece yerel yöneticilerinizi belirlemekle kalamayacak aynı zamanda Türkiye'nin gidişatına yönelik çok önemli bir istikamet belirlemesi, rota belirmesi, pusula ayarlaması da yapacaktır'' diye konuştu.
     Baykal, bu süreçte adayların konuşulup tartışılmasının siyasetin temeli olduğunu vurgulayarak, buna rağmen vatandaşların asıl görev ve sorumluluğunun Türkiye'ye karşı olduğunu belirtti. Baykal, Türkiye'nin gidişatının çok kaygı verici olduğunu öne sürerek, ''Türkiye'ye mutlaka sahip çıkılması gerekir'' dedi.
     Yerel seçimler öncesi diğer seçimlere oranla partisinden daha çok kişinin görev üstlenmeye hazır olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:
     ''Ne mutlu Türkiye'ye sahip çıkmaya hazır bu kadar çok insanımız vardır. Bu süreç bir süre sonra netlik kazanacaktır, o noktada hepiniz adına bayrağı her seçimde kimin taşıyacağına birlikte karar vereceğiz. Ama bayrağı bir arkadaşımızın eline vermiş olmamız bizim ayrı ayrı o konuda sorumlu olmaktan çıkmış olmamız anlamına kesinlikle gelmeyecektir. Siyaset bir süreçtir, bir atımlık barut için siyaset yapanlar, tavsiye ederim kesinlikle siyaset yapmasınlar.
     Siyaset bir atımlık barutla yapılacak iş değildir. Siyaset bir süreçtir. Zaman içinde hepimiz her an sahada sınav vererek, kendimizi kanıtlayarak, çizgimizi, parti ahlakımızı, partiye bağlılığımızı imtihandan geçirerek, örnek olarak, iyi günde, kötü günde, yetkiliyken, yetkili değilken, adayken, aday değilken, sınav vere vere, siyaseti bize yakışan, Türkiye'ye yakışan şekilde götüreceğiz. Türkiye'nin haline bakın böyle bir ortamda 'sen-ben' diye telaş içine girmenin kabul edilebilir bir tarafı olur mu?''

Editör: TE Bilişim