BİNLERCE KİŞİ ENKAZ ALTINDA

PADANG - Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında dün 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre  ölenlerin sayısı 75'e yükselirken, binlerce kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.
News Web'de Devlet Başkanı Yardımcısının açıklamasına dayandırılan haberde, Sumatra adasının 900 bin nüfusa sahip Padang kenti açıklarında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 75 kişinin öldüğü kaydedildi.
Endonezyalı yetkililer, depremde kentte bir hastanenin çöktüğünü, yıkılan binaların enkazında binlerce kişinin olduğunu da belirtti. 
Ülke televizyonlarında enkaz yığınları ve yıkılan evlerin görüntülerine yer verilirken, Metro televizyonu, Padang havaalanının çöken çatısının görüntüsünü yayımladı. Diğer basın yayın kuruluşları, depremde otellerin de hasar gördüğünü duyurdu.
Sumatra'nın batı kıyısında yer alan büyük bir liman kenti olan Padang, Singapur'a yaklaşık 400 km, Cakarta'ya 850 km uzaklıkta bulunuyor.

ÖLÜ SAYISI BİNİ AŞABİLİR

Endonezya makamları, dün Sumatra Adası'nı vuran şiddetli depremde ölenlerin sayısının 1000'i aşabileceğini bildirdiler.
Endonezya Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi Başkanı Rüstem Pakaya, deprem felaketinin ardından ölü sayısının 1000'i aşabileceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim