Binali Yıldırım'dan Youtube'a Uyarı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, erişimi engellenen Youtube paylaşım sitesinin, Türkiye ile mücadeleye giriştiğini söyledi.

Yıldırım, aksi halde ne kadar yaygara yaparsa yapsın Türkiye bunlara asla prim vermeyecektir" dedi.

"Türkiye’nin Hukuk Kurallarını Hiçe Sayıyor"

Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Youtube’un, Türkiye’deki hukuk kurallarını hiçe saydığını, oysa hiçkimsenin böyle bir lüksü olmadığını söyledi.

"Bu paylaşım sitesinin geçiş üstünlüğü olamaz" diyen Yıldırım şöyle konuştu:
"Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyacak, burada ofisi olacak, burada yerli sürüm yapacak ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleriyle, savcılarıyla işbirliği yapmak zorunda. Aksi halde ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar yaygara yaparsa yapsın Türkiye Cumhuriyeti bunlara asla ve asla geçit vermeyecek, prim vermeyecektir."

"Yasakçı Eleştirileri Haksız"

"Türkiye yasakçı" eleştirilerinin de haksız olduğunu vurgulayan Yıldırım, pek çok ülkenin, söz konusu siteden çok daha fazla veriyi çıkarttırdığını anlattı.

Youtube’un, yasaklanan IP numaralarını kasıtlı olarak Google’a aktardığını da belirten Yıldırım, bu şekilde Türkiye’nin dize getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yıldırım, "Bunlarda hiçbir sorun yaşamıyoruz ama bu site Türkiye ile bir mücadeleye girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse, bunlara asla boyun eğmeyecek, sade vatandaşa hangi kurallar uygulanacaksa, onlara da aynı kurallar uygulanacak, onlar da bu kuralları kabul etmek zorunda kalacak" dedi.

Editör: TE Bilişim