"Belge Sahte, Zamanı Düşündürücü"

Genelkurmay Başkanlığı, İrtica ile Mücadele Eylem Planı Belgesi'ne ilişkin olarak üçüncü bir ihbar mektubu gönderildiği iddialarını değerlendirdi.

Genelkurmay, "Var olduğu iddia edilen yeni ihbar mektubunun; 24 Haziran 2009'da görevsizlik kararı verilen soruşturma dosyasındaki bazı maddi hususlardan da yararlanılmak suretiyle, hazırlayanların kendi hedefleri istikametinde düzenlendiği değerlendirilmektedi.r" açıklamasını yaptı.

Son günlerde bazı medya kuruluşlarında, İrtica ile Mücadele Eylem Planı Belgesi'yle ilgili olarak, ekinde bir CD bulunan üçüncü bir ihbar mektubunun gönderildiği iddiaları yer almıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, ihbar mektubu ekindeki CD'de yer alan hususlardan büyük bölümünün, 2008 ve daha önceki yıllarda yapılan haberlerle benzerlik gösterdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Açıklamada, 17 Kasım 2008'de bir gazetede yer alan ve Genelkurmay Adli Müşavirliği'nce hazırlandığı iddia edilen belgenin sahte olduğu kaydedilerek şöyle denildi:
"Söz konusu bilgi notu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma doğrultusunda bazı şüphelilerde ele geçirildiği belirtilerek, 8 Nisan 2009 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı'na incelenmek üzere gönderilen belgeler arasındadır. Yapılan inceleme neticesinde, ilgili savcılığa 1 Mayıs 2009 tarihinde "Kayıtlarımızda böyle bir belgeye rastlanmamıştır. Askeri yazım teknikleri ve isimler kullanılarak kurgulanmış sahte bir belgedir" ibaresiyle cevap verilmiştir. Sahte belgeyi, kasıtlı olarak gerçek gibi sunan gazete hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."

Üçüncü ihbar mektubunun zamanlamasının düşündürücü olduğu belirtilen açıklamada; Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı uzun süreden beri yürütülmekte olan faaliyetlerin farkında olunduğu ve yapılan saldırıların kararlı duruş ve mücadele azmini asla etkilemeyeceği vurgusu yapıldı.

Editör: TE Bilişim