Baykal'dan Seçim Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarını değerlendirdi. İktidarın ilk kez oy kaybettiğine işaret eden Baykal, "CHP olarak biz de daha büyük görevler için hazırlanmalıyız" dedi.

Deniz Baykal, 29 Mart seçim sonuçlarıyla iktidara ciddi bir uyarı yapıldığını söyledi.

"Türkiye'de Yeni Bir Süreç Başladı"
Türkiye'de yeni bir sürecin başladığını dile getiren Baykal, iktidarın bundan böyle farklı bir politika yürütmesi gerektiğine işaret etti.

CHP Lideri şöyle konuştu:
"Türkiye için yararlı, hepimiz için yararlı, ekonomimiz için yararlı, Türkiye'nin AB ile ilişkileri için gerekli, tarafsız ve bağımsız bir yargı kurumunun ortaya çıkması için gerekli adımları atmaya hazır olmalıdır. Yargıyı etkileyelim, basını korkutalım, parçalayalım, sindirelim, ekonomiyi başka hedefler amaçlar için değerlendirelim dönemi bitmiştir."

"CHP Artık Daha Büyük Görevlere Kendini Hazırlamalıdır"
CHP'nin istikrarlı bir biçimde oyunu yüzde 23'lere taşıdığını belirten Baykal, hedeflerinin bundan böyle daha büyüyeceğini söyledi.

Deniz Baykal, "CHP artık çok daha büyük görevlere kendisini hazırlamalıdır. Bu hazırlıkları hep yaptık ama toplumumuz bunu düşünme noktasına gelmemişti. Türkiye artık CHP'ye yeni bir ilgi ve bekleyişle bakacaktır. Bu ilginin gereklerini yerine getireceğiz" diye konuştu.

Baykal: "Obama'dan Tanışma Talebi Geldi"
CHP Lideri Baykal, Türkiye ziyareti sırasında Amerikan Başkanı Obama'dan kendisiyle tanışma talebi geldiğini ve bunu gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim