Başörtüsüz Kadın Avı..! 
 
Hamaslı güvenlik güçleri Gazze sahillerinde başörtüsüz kadın avına çıktı...

Yüksek sesle gülen ve örtünmeyen kadınlar uyarılıyor. Filistinli bir kadın gazeteci başörtüsü takmadığı için gözaltına alındı.

Hamaslı polisler Gazze plajlarında "sevgilileri" araştırıyor, ayrıca otellere giderek, evli olmayan yabancıların bir arada kalıp kalmadıklarını kontrol ediyor.

Hamas güvenlik güçlerinin, Gazze'de, bir kadın gazeteciyi geçen hafta sonu, başörtüsü takmadığı için gözaltına aldığı bildirildi.

Gazze'de Filistin gazetesi El Ayyam için çalışan gazeteci Esma El Gul, Gazze'de Şati mülteci kampı yakınlarında, arkadaşlarıyla plajda bulunduğu sırada, sivil giyimli bazı kişilerin gelip kendisine "neden başörtüsü olmadığını" sorduklarını söyledi. El Gul, bu kişilere kim olduklarını sorduğunda, kendisine "Hamas güvenlik güçleri kimliklerini" gösterdiklerini de bildirdi. El Gul, gözaltındaki sorgusunda, "yüksek sesle gülmek" ve "kamuya açık bir yerde başını kapatmadan dolaşmakla" suçlandığını söyledi. Gazzeli gazeteci, "Hamas yetkililerine telefon etmeseydim beni tutuklayacaklardı" diye konuştu.

Gazetecinin, Filistin pasaportuna el konulduktan sonra bırakıldığı ifade edildi. El Gul, bu kişilerin kendisini ölümle tehdit ettiğini ve bu nedenle evinden çıkamadığını da kaydetti.

Gazzeli kadın gazetecinin, bu konuyla ilgili El Arabiya televizyonuna verdiği demeç, Filistin ve İsrail basınına da yansıdı.

El Gul, bu güvenlik güçlerinin, doğrudan Diyanet İşlerine bağlı çalışan polisler olduğunu söyledi. El Gul'ün anlattıklarına göre, bu tür polislerin sayısı Gazze sokaklarında güç geçtikçe artıyor. Polisler, kamuya açık plajlarda ve parklarda, lokanta ve kafe gibi iş yerlerinde bu amaçlı denetimlerde bulunuyor.

Bunun, Hamaslı özel polislerin Gazze'de uygulamaya koyduğu yasakların ilk örneği olmadığı da öne sürülüyor. Hamaslı polislerin Gazze plajlarında "sevgilileri" araştırdıkları; ayrıca otellere giderek, evli olmayan yabancıların bir arada kalıp kalmadıklarını kontrol ettikleri de söyleniyor.

Gazze camilerinin pek çoğunda, cuma hutbelerinde de ailelerden kızlarını, yanlarında bir erkek büyükleri olmaksızın plaja göndermemeleri konusunda sık sık uyarılar yapıldığı anlatılıyor.

Hamaslı yetkililer ise plajlarda devriye gezen polislerin belki kıyafetlerini uygun bulmadıkları kadınlara uyarıda bulunmuş olabileceğini belirtmekle birlikte, insanlara şeriat kurallarına uyma konusunda baskı yapıldığı iddialarını yalanlıyorlar. Hamas yönetiminin, geçen günlerde de, Kur'an çalışmalarını yürüten merkezlerin finansmanında kullanılmak üzere, çalışanların maaşlarından yüzde 1 oranında kesintiye gittiği belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim