Baykal: Küçük Dozlarda Alışkanlık Yaptırıyor    

ÇİVRİL (A.A) - 25.09.2009 - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Demokratik Açılım" konusunda ABD'deki konuşmasında "hazmettire hazmettire yapacağız" dediğini ifade ederek, "Kendisi de milletin hayrına bir proje olmadığını biliyor, o rahatsızlığı ortadan kaldırmak için küçük dozlarda alışkanlık yaptırarak götürmeye çalışıyor" dedi.

Deniz Baykal, Denizli'nin Çivril ilçesindeki Uluslararası 15. Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, geçmişte 'büyüyen" bugünse "daralan" Türkiye'nin konuşulduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Türkiye'de 4 fabrikadan 1'i kapandı. Türkiye işsizlikte dünya liderleri arasında yer aldı. Kaynaklarımız var, insanımız var, çalışacak gençlerimiz var ama işsizlik var. Türkiye ileriye değil, geriye doğru gidiyor. Bugün geldiğimiz nokta 2004 yılıdır. 2009 yılındayız ekonomimiz 2011'i yakalayacak derken, 2004'e geldi. Milli gelir artmıyor, azalıyor, adam başına gelir artmıyor, azalıyor. İşsizlik artıyor, borç artıyor. Son 7 yılda borç 2 katına çıktı. Devletin büyük ekonomik güçlü tesisleri satıldı."

Çiftçiyi kalkındırmanın asıl mesele olması gerektiğini söyleyen Deniz Baykal, asıl sorunlar yerine "Açılım" konusunun konuşulduğun kaydederek şöyle konuştu:

"2 aydır açılım deniyor, anlatıyor da anlatıyor Başbakan. Anlattıklarından bir şey çıkarabiliyor musunuz Allah aşkına? 'Anlat' diyoruz lafın etrafında dolaşıyor. Söyle kardeşim aklımıza yatarsa biz sana destek oluruz. Kardeşim ben bu konuya en çok kafa yormuş partiyim. Her türlü incelemeyi yaptık, kapalı kapılar ardında yapmadık.

İmralı'dan mektup geldi, açıklayabiliyor mu mektubu? Ne oldu mektup? Samimiyet yok, dürüstlük yok, açıklık yok. Niye Meclis'te konuşuyorsun? Meclis'te konuşuyorsan niye kapalı oturumda konuşuyorsun? Kim duymasın? İmralı'ya mı gitmeyecek bu konuşma? Ama millet bilmeyecek. Ne konuşulacaksa gel Çivrilliyi ikna et bakalım."

Baykal, rotası, hedefi belli olmayan gemiye binmeyeceğini kaydederek, "Bu geminin hedefi ne? Rotasını, pusulasını kim verdi? Bana mektup yazacakmış, daha gelmedi, gelince cevabını vereceğiz, izlersiniz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gittiğini ve önemli şeyler söylediğini ifade eden Baykal, "Kafasında bir proje var anlaşılıyor. Türkiye'de projeyi bileni görmedim. Bu projeyi diyor, 'hepsini birlikte yüklenerek yaptıramam, hazmettire hazmettire yaptıracağız', milleti mutlu etmeyecek bir proje olmadığını da kabul ediyor, alıştıra alıştıra, uyuştura uyuştura sürükleyelim diye düşünüyor. Kendisi de projenin milletin hayrına bir proje olmadığını biliyor, o rahatsızlığı ortadan kaldırmak için küçük dozlarda alışkanlık yaptırarak götürmeye çalışıyor. Kime neyi hazmettirmeyi düşünüyorsun?" dedi.

Baykal, "İşin tavsadığını", konuyu canlandırmak için "Hollywood'dan destek arandığını" savunarak şunları kaydetti:

"Bula bula Hollywood'dan destek bulmuşlar. Hollywood'dan artist 'ben bu açılımı destekliyorum" diyor. Sen açılımı nereden biliyorsun? Bu kadar dünya meselesi içinde bu açılıma destek olma kararını nasıl aldın? Türkiye'deki bu açılıma destek olma konusunda seni kim ikna etti? Hangi memleket sevgisiyle bunları söyleme noktasına geldin? Bizim meselemiz o değil de ondan destek almaya, güç almaya çalışan onun desteğiyle bizim milletimizi ikna edeceklerini düşünen şaşkınlardır. Şu mantığa bakın. Bu yakışıyor mu Türkiye'ye, Başbakan söylemeye cesaret edemiyor. Hollywood artistleri söylüyor. Sormadan sorgulamadan bu iyidir deyip ketenpereye getirecekler bizi. Biz de peki deyip peşine takılacağız."
 

Editör: TE Bilişim