Başbakan 5. Önlem Paketini de Açıkladı

Hükümet, 5. tedbir paketini açıkladı. Piyasayı canlandırmayı amaçlayan 5 maddelik yeni pakette konut, mobilya, bilişim ve KOBİ'lere KDV ile harç desteği geliyor.

Mobilya, bilgisayar, işyeri ve iş makinesi satışlarında uygulanan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e, işyeri ve konut satışlarındaki tapu harcı da binde 15'den binde 5'e düşüyor.

Hükümet, geçtiğimiz günlerde 4'üncü ekonomik paketi açıkladı. Piyasalar nefes aldı. Durma noktasına gelen otomotiv satışları canlandı. Satışlar arttı, stoklar erimeye başladı.

Hükümet, otomotivde başarıyla sonuçlanan önlemlerin ardından diğer sektörleri de canlandırmak için kolları sıvadı. Özellikle konut ve KOBİ'leri rahatlatacak yeni bir tedbir paketi hazırlandı.

Başbakan 5. Paketi Çankırı Mitinginde Açıkladı
Merakla beklenen yeni paketi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çankırı mitinginde açıkladı.

Erdoğan, "Şu ana kadar küresel finans krizinin etkilerini azaltmak için tam 48 tedbiri uygulamaya koyduk. Şimdi buradan sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye'ye yeni tedbir paketimizin müjdesini veriyorum. Bu 5 madden oluşuyor" dedi.

Paketten KDV ve Harç İndirimi Çıktı
Yeni önlem paketinden konut, mobilya, bilişim sektörü ve KOBİ'lere yönelik üç aylık KDV ve harç indirimi çıktı. Buna göre işyerlerinin satışında uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e indirildi.; gayrimenkul satışında alıcı ve satıcıdan alınan binde 15'lik tapu harcı da binde 5'e düşürüldü.

Mobilya ve bilgisayardaki KDV oranı yüzde 8 çekilerek, fiyatlarda yüzde 10'luk indirim sağlandı. Ayrıca KOBİ'lerin kullandığı sanayi ve iş makinelerin satışındaki KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.

"Tedbir Sayısı 53'e Yükseldi"
Başbakan Erdoğan, "Böylece krizin sinyalleri almaya başladığımız andan itibaren devreye koyduğumuz tedbir sayısı 53 oldu. Gerektikçe yeni tedbirleri de cesaretle almaya ve uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim