Baklavaya Uluslararası Tescil

GAZİANTEP - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, baklava için Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) yaptığı uluslararası tescil başvurusunu kabul etti. Buna göre, AB ülkeleri ve aday ülkelerde Antep baklavası tescil ettirilebilecek.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, baklavanın Türkiye'deki tescilini elinde bulunduran GSO'nun baklavayı Avrupa ülkelerinde de koruma altına almak üzere yaptığı uluslararası tescil başvurusunun AB Komisyonu tarafından kabul edildiği belirtildi.

GSO'nun uluslararası tescil işleminin tamamlanması ile birlikte 27 Avrupa Birliği ülkesinde ve Avrupa Birliği'ne aday ülkelerde Antep Baklavasını tescil ettirme imkanı bulacağı ifade edilen açıklamada, başvurunun AB Komisyonu'ndaki incelemenin ardından karara bağlanacağı kaydedildi.

Baklavanın coğrafi işaret tescil belgesi 2008'de dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Ankara'da gerçekleşen bir törenle GSO Başkanı Nejat Koçer'e verilmişti.

Tescilin alınmasının ardından GSO tarafından baklavanın tanıtımı ve tescil şartlarını içeren Türkçe ve İngilizce 15 bin kitap bastırıldı ve dağıtıldı. Ayrıca GSO tarafından ''www.antepbaklavasi.com.tr'' adresli web sitesi hizmete sunuldu.

Editör: TE Bilişim