Gemi ve tersanelerde örgütlü Türk-İş’e bağlı Dok Gemi-İş Sendikası’nın 11 yıllık başkanı Necip Nalbantoğlu’nun oğlu Emre Ahmet Nalbantoğlu, sendikanın genel merkez yönetim kurulu üyesi seçildi.

Nalbantoğlu 5 Ocak’ta ise sendikanın genel sekreteri oldu. Baba Nalbantoğlu, 1 gün çalışsa bile herkesin böyle bir hakkı olduğunu savundu. GEMİ ve tersanelerde örgütlü Dok Gemi-İş Sendikası’nda Türkiye sendikacılık tarihinde bir ilk yaşanıyor. Sendikacılıkta işyeri temsilciliği, şube yönetiminden genel merkez yönetimine uzanan ortalama 10 yıllık kariyer sürecini Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu’nun oğlu Emre Ahmet Nalbantoğlu, yaklaşık 8 ayda tamamladı. 2014’de çalışma hayatına başlayan Emre Ahmet Nalbantoğlu, aynı yıl şube başkanı, 1 yıl bile dolmadan da sendika genel merkez yönetimine seçildi. Sendika Başkanı baba Nalbantoğlu, Hürriyet’e, “Yasal mevzuatın içinde olduktan sonra kişilerin adaylığını ahlaki olarak sorgulamıyoruz” dedi.

EN GENÇ SENDİKACI

Sendikanın internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Emre Ahmet Nalbantoğlu, 1988 yılında doğdu. 2008’de Beykent Üniversitesi Uuslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümünü kazanan oğul Nalbantoğlu, eğitimini tamamladıktan sonra 2013-2014 yılları arasında Diyarbakır Bağlar ilçesinde vatani görevini yerine getirdi. Nalbantoğlu, askerliğini tamamladıktan sonra Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde yer alan çeşitli tersanelerde değişik kademelerde görev aldı. Nalbantoğlu, iş hayatına başladığı yıl, sendikanın Marmara Şube Başkanı seçildi. Nalbantoğlu, henüz 1 yılı tamamlamadan 25 Nisan 2015 tarihinde Dok Gemi-İş Sendikası 38. Olağan Genel Kurulu’nda sendikanın Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 5 Ocak’taki son genel kurulda bu kez sendikanın genel sekreteri olarak seçilen Nalbantoğlu, özgeçmişinde kendisini, “Türkiye sendikacılığının en genç yöneticisi” olarak tanıtıyor.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim