Azerbaycan'da Türk bayrağı inmez 
 
AZERİ işadamı Mübariz Mansimov, Azerbaycan'daki Türk bayraklarının asla inmeyeceğini söyledi. Türkiye ile Ermenistan arasında oynanan milli maçta statta bulunduğu söyleyen Mübariz Mansimov, görevli polislerin Azerbaycan bayraklarını topladığı söyledi. Mübariz Mansimov, “Belki bin tane bayrak olmaması lazım ama ufak bir bayrağı da yasaklamak bence doğru bir karar değildi” dedi.

KARABAĞ ÇÖZÜLMEDEN SINIR HAYATA GEÇİRİLMEZ

Mübariz Mansimov, Türkiye-Ermenistan arasında imzalanan protokol ve Türkiye-Ermenistan milli maçında yaşanan bayrak krizi sonrası Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yaptığı protokole ilişkin açıklamalarına değinen Müariz Mansimov, "Bu protokolün imzalanması ile sınırlar açılacak diye bir karar yok. Bu protokol imzalandıktan sonra TBMM’de onaylanması lazım. Sayın Başbakan Erdoğan’ın da dediği gibi bu protokol imzalandı ancak Karabağ problemi çözülmeden hayata geçirilmeyecek. Azerbaycan ve Türk halkının TC Başbakanı'na güvenmesi lazım" diye konuştu.

MAÇTA STADI TERK ETTİM

Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayrağının yasaklanmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Mübariz Mansimov "Çok kötü bir olay. Ben oradaydım. Maçı canlı olarak seyrettim. Birinci bölümünü seyrettim ancak ikinci bölümünü beklemeden terk edip çıktım. Bir Azeri Türkü olarak hoş bir olay değil. Türk polisinin Türkler'den Azeri bayraklarını topladıklarını gördüm. Çirkin olaylar, olmaması lazım" diye konuştu.

SARKİSYAN BİR FAŞİST

“Azerbaycan bayraklarının toplanmasına tepki olarak mı stadı terk ettiniz?” sorusunu Mübariz Mansimov, "Hayır. Ben bir faşistin, Sarkisyan’ın yanında oturmayı kabul etmedim. O yüzden çıkıp gittim. Burada çirkin oyunlar oynanıyor, Türkiye’nin iyi niyetini kullanıyorlar. Azerbaycan’ın iyi niyetini kullanıyorlar. Bu iki halkı birbirine düşman etmek istiyorlar. Ancak bunu kimse başaramaz. Devlet Başkanları gelir, gider ancak bu halkın birliğini kimse bozamaz" diye yanıt verdi.

ALİYEV TÜRK SEVDALISI

Azerbaycan'da bulunan Türk şirketlerinin bayraklarının indirildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını Mübariz Mansimov şunları söyledi:

“Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev’in misilleme yapacağı ve Türkiye’ye sattığı gazın fiyatını arttıracağı yönündeki haberler çarpıtmadır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in nasıl bir Türk sevdalısı olduğunu, Türkiye’ye nasıl büyük bir saygısı olduğunu şahsen ben biliyorum. Ne misillemesi. Aliyev, bir toplantıda bakanlarına 'Biz daha gaz problemini çözmedik' diyor ve bunu gazeteler 'Aliyev misilleme yapıyor' diye veriyor. Bu gazın bir Azerbaycan devlet bütçesine giren bir değeri var. Bu Azerbaycan halkının varlığı. 'Rusya’dan 450 dolara alıyor, bizden niye 450 dolara almıyor?’ diye söylemesi misilleme yaptığı anlamına gelmez."

Editör: TE Bilişim