'Atatürk şimdi mezarında ters dönüyordur'

Haaretz gazetesinde çok sert bir yazı: Türkiye şer eksenine daha çok yaklaşıyor. Bu Obama'nın iktidara gelmesinin sonucu

Haaretz gazetesi sert bir başyazı yayınlayarak "Türkiye'nin tavrı kendi çıkarlarını ve güvenliğini bizimkinden daha fazla tehdit ediyor. Türkiye şer eksenine daha fazla yaklaşıyor. Atatürk şimdi mezarında ters dönüyordur" yorumunu yaptı.

Haaretz'e göre bu durum "İsrail'le ilişkilere çok önem vermeyen Obama'nın iktidara gelmesinin bir sonucu."

Telegraph'a konuşan İbrain Üniversitesi uzmanı Lapidot Firilla ise "Türkiye yeni Osmanlı politikası gereği İsrail'le ilişkiler pahasına da olsa Müslüman devletler ve petrol zengini Orta Asya'ya yaklaşıyor" dedi.

Yoel Marcus imzalı başyazıda şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye'nin tatbikatı iptal etmeis bizden çok onların stratejik çıkarlarına zarar verdi. Erdoğan ülkesinin güvenlik çıkarlarına bizimkinden daha çok zarar veriyor. Bu durum Türkiye'yi AB'den çok şer eksenine yaklaştırıyor. Atatürk bu durumu görse mezarında ters dönerdi. Bu durum muhtemelen İsrail'le ilişkilere yeteri kadar önem vermeyen Obama'nın iktidara gelmesinin bir sonucu" yorumunu yaptı.

 

Editör: TE Bilişim