Ankara'da İlköğretim Okulunda Domuz Gribi

Ankara'da, Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nda 3 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlandı.

Sağlık Bakanlığı, Ankara'da bir ilköğretim okulunda, yakın dönemde yurt dışı seyahatinden dönen, öğrencilerle teması olan ve hastalık belirtileri ortaya çıkan bir öğrenciden alınan numunede pandemik A (H1N1) virüsü tespit edildiğini bildirmişti.

Bu tespitin ardından, domuz gribi virüsü tespit edilen 7. sınıf öğrencisinin temas ettiği öğrencilerin test sonuçları açıklandı. Refik saydam hıfzısıhha enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre test yapılan öğrencilerden 2'sinde daha domuz gribi virüsüne rastlandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denilmişti: "Ankara'da bir ilköğretim okulunda, yakın dönemde yurt dışı seyahatinden dönen öğrencilerle teması olan ve hastalık belirtileri ortaya çıkan bir öğrenciden alınan numunede pandemik A (H1N1) virüsü tespit edilmiştir." Öğrencinin genel durumunun iyi olduğu, evinde izole edilerek tedavisine başlandığı kaydedilen açıklamada, "Bu vaka ile temaslı olan kişilerden alınan numuneler ulusal referans laboratuvarımız olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi viroloji laboratuvarında çalışılmakta olup sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" bilgisine yer verildi.

Okul tatil edilmedi

Ankara Valisi Kemal Önal ise bir öğrencide domuz gribi virüsüne rastlanan Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretimin devam edeceğini, şimdilik okulun tatil edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Önal, yaptığı açıklamada, domuz gribi virüsü tespit edilen 7. sınıf öğrencisi B.T'nin temas ettiği öğrencilerin 7'sinden alınan numunelerin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ndeki laboratuvarda incelendiğini, bununla ilgili sonuçların henüz alınmadığını söyledi.

Söz konusu okulda eğitim ve öğretimin devam edeceğini belirten Önal, "Şimdilik herhangi bir tatil söz konusu değil" dedi.

Öte yandan, Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada da, okulun yarın tatil olmadığı bildirildi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy da, ilköğretim okulu öğrencisi B.T'de hafif burun akıntısı olduğunu, ateşinin bulunmadığını ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Aksoy, Özel Bilkent İlköğretim Okulu öğrencilerinden 45 kişilik bir grubun geçtiğimiz haftalarda İskoçya'ya, daha sonra da Kapadokya'ya gittiklerini belirtti.

Domuz gribi virüsü tespit edilen B.T. ile aynı virüsü taşıdıkları şüphesiyle alınan numuneleri Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde incelenen 7 öğrencinin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu anlatan Aksoy, "Domuz gribi virüsü saptanan çocukta hafif burun akıntısı var. Ateşi bile yok. Genel durumu iyi" dedi.

Ankara'da domuz gribi vakasının daha önce de görüldüğünü kaydeden Aksoy, "Bunda abartılacak bir durum yok. Bizim endişemiz virüsün şekil değiştirerek saldırgan hale dönüşmesi. Virüste şekil ve karakter değişikliği olmadığı sürece herhangi bir endişe duymuyoruz" diye konuştu

Editör: TE Bilişim