Ankara'da Hava Kirleniyor

ANKARA - Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi (RSHM) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, Başkentteki hava kirliliği ile ilgili olarak, ölçüm parametreleri içinde, özellikle Ulus ve Sıhhiye civarında azot oksit ve azot dioksit günlük ortalama değerlerinin, Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği ve Avrupa Birliği limit değerlerini aştığını bildirdi.

Ankara'da hava kirliliği ölçümlerinin tam otomatik cihazlar kullanılarak, Avrupa Birliği direktiflerine uygun yöntemlerle yapıldığını belirten Ertek, ölçümlerde, geçmiş yıllarda daha az parametreye bakıldığını, bu yılın başından itibaren dikkate alınan parametre sayısının arttığını söyledi.

Ankara'da hava kirliliği ölçümlerinin izlendiği istasyon sayısının bu yılın başından itibaren 8'e çıkarıldığını, Sıhhıye, Bahçelievler, Demetevler, Dikmen, Kayaş, Keçiören, Sincan ve Ulus'taki istasyonlardan sonuçların saatlik ortalamalar halinde alındığını ifade eden Ertek, ''Ölçüm sonuçları, kamuoyuna ve ilgili kurumlara iç ve dış ortam panolarının yanı sıra, www.havakalitesi.rshm.gov.tr internet sitesi üzerinden düzenli olarak duyuruluyor'' dedi.

ULUS VE SIHHIYE'DE LİMİTLER AŞILIYOR

Ertek, doğalgaz ve kaliteli yakıt kullanımının yaygınlaşması ve bilinçli yakıt tüketiminin, hava kirliliğinin ciddi oranlarda azalmasına neden olduğunu ancak trafikteki araç sayısının hızla yükselmesi, yerden kalkan tozlar gibi yanma dışındaki kaynaklar nedeniyle, özellikle Ulus ve Sıhhıye'de azot oksitlerin konsantrasyonlarında limit aşımları izlendiğini belirtti.
 
 

Editör: TE Bilişim