Analar Ağlayacak, Sen Güleceksin

Erdoğan ve Esad iftar yemeğinde buluştu.. Burada konuşan Erdoğan'ın hedefinde açılıma karşı duranlar vardı.

Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad onuruna verilen iftar yemeğinde Demokratik Açılım sürecine ilişkin, "Bu bir paket değil bir süreçtir" dedi.

"Bu sadece Tayip Erdoğan'ın değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bir projesidir ve muhatabı millettir. Bunu hep birlikte çözceğiz. El ele çözeceğiz" diyen Erdoğan demokratik açılımı eleştirenlere şunları söyledi:

"'Terör üzerinden istismar olmaz. Bir taraftan analar ağlayacak, sen güleceksin. Olacak iş mi bu? O ağlayan anaların evine gidersen sen de ağlarsın ama gitmezsen ağlamazsın. Bir Müslüman'ın cenazesinde slogan olmaz. Bir Müslüman'ın cenazesinde tekbir de olmaz. Benim diyanet işleri başkanımdan öğrendiğim bu."

RANT OLARAK BAKMAK YANLIŞ

Erdoğan, 2 aydır milli birlik projesi başlatıldığını belirterek, "Bu bir paket değil bir süreçtir. Paket derseniz başı ve sonu olur. Bunun içinde hak ve eşitlikler var. İşsizlik var. Buna rant olarak bakmak çok yanlıştır. Çünkü kan ve şehitlerimizin üzerinde rant devşirmek çok yanlıştır" dedi.

SURİYELİ ANNELERİN DE GÖZYAŞLARI DİNECEK

Açılımda Suriye'nin de aynı heyecanı taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Suriyeli annelerin de gözyaşları dinecek. Zaten kardeşlerin de görevi budur. Ortadoğu'nun artık sorunlarla anılmasını istemiyoruz. Adımlar Ortadoğu'da barış içindir. Öncelikle bölge halklarının barışması gerekiyor. Filistin meselesinde de acil kalıcı çözüm bulunmalı.

 

Editör: TE Bilişim