Amerika İle Yol Haritası Tamam

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Türkiye ile amerika arasındaki ticareti canlandırmak için stratejik takvimin belirlendiğini söyledi. Washington'daki Stratejik ve Uluslararası çalışmalar Merkezi'nde bir konuşma yapan çağlayan, ilk adım olarak iki ülkenin önde gelen işadamlarından bir iş konseyi kurulacağını duyurdu.

Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği çerçevesi Anlaşması'nın canlandırılması için görüşmelerde bulunan çağlayan, Türkiye'nin ABD'ye yaptığı ihracatın azlığına dikkat çekti. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı çağlaya buna, ekonomik işbirliği alanlarının çok iyi tespit edilememiş olmasının ve ABD'nin bazı Türk ürünlerine uyguladığı teknik engellerin neden olduğunu vurguladı.

Türkiye olarak bu konuda bizim de eksikliklerimiz var" diyen çağlayan, Amerika için daha özel bir sistemle çalışmaya başlayacaklarını aktardı. Amerika'daki eyaletlerin ticari rakamlarını teker teker incelediklerini söyleyen çağlayan, Kaliforniya, New York, Teksas, Georgia, Florida ve Illinois eyaletleri için özel eylem planları hazırladıklarını, ilerleyen aylarda Türk iş adamlarıyla birlikte bu eyaletlere ziyaretler düzenleyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin artik büyümenin ihracattan geçtiğini anladığını söyleyen çağlayan, hedefin Cumhuriyet'in kurulusunun 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokmak olduğunu da ifade etti.

Editör: TE Bilişim