7.6 milyon euronun kârını fakirlere dağıttı 

Almanya, Robin Hood'luğa soyunan kadın banka müdiresini konuşuyor. Bonn kenti yakınlarındaki Bornheim kasabasında bir bankanın şube müdürü olan 62 yaşındaki bir kadın, zenginlerin hesaplarından çektiği parayı fakirlerin hesabına geçirdiği için 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adı açıklanmayan kadına verilen hapis cezası tecil edildi.


Banka müdürü bir kadının, fakir müşterilerinin kredi alabilmesi için hesaplarındaki banka borcunu gizleyebilmek amacıyla 117 kez zengin müşterilerinin hesabından para çekerek fakirlerin hesabına yatırdığı ortaya çıktı.

Kadının, toplam 7,6 milyon euroyu zenginlerin hesabından çekerek fakirlere aktardığı, bu paranın 1,1 milyon euroluk kısmını yeniden zenginlerin hesabına geçiremediği ve böylece zengin müşterilerin zarara uğramasına neden olduğu belirtildi.

Söz konusu kadının avukatı Thomas Ohm, "Kendisinin bundan bir çıkarı yoktu. Sadece acıdığı için yaptı" diye konuşurken, kadın da bunu neden yaptığını bugün kendisinin bile anlayamadığını söyledi.

Mahkeme yargıcı da, bu olayda adil bir karar almanın oldukça zor olduğunu ifade ederek, bir yandan büyük maddi hasarın meydana geldiğini, diğer yandan olayda sanığın kendisinin bundan bir çıkarı olmamasının durumu karmaşık hale getirdiğini kaydetti.

Görevinden alınan şube müdürünün, zararın karşılanması için gayrimenkulüne el konulduğu, kendisinin erken emekliye ayrılarak ayda 1000 euro para alacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim