Allah Kuran’da Sadece Türkleri Övdü

Radikal gazetesinin Ülkücü yazarı Namık Kemal Zeybek bugünkü köşesinde "Bir insanın atalarının hangi millete mensup olduğuyla onun milliyetinin oranını tespit etmek ırkçılık olmuyor mu?" sorusunun cevabını tarihçilerden yaptığı alıntılarla destekledi.

Timur Türk mü

Timur yarı yarıya Türk yarı yarıya Moğol'muş... Yarı yarıya... Yani bir tarafı Türk bir tarafı Moğol... Nasıl oluyor dersiniz? Hani millet dil ve kültürle ilgili bir gerçeklik idi?.. Hani bir insan hangi dilin taşıdığı kültür birikimini benimsiyorsa o dili konuşan millete mensuptu?.. Bir insanın atalarının hangi millete mensup olduğuyla onun milliyetinin oranını tespit etmek ırkçılık olmuyor mu? Timur yarı yarıya Türk ise anası da babası da başka soylardan gelen Türklerin Türklüğü yüzde kaç olur dersiniz?
Diyorum ki: Timur'un atalarından birilerinin Moğol asıllı olması doğru olsa bile o Türk'tür.

Moğol değil, Türk

Görelim bakalım tarihçiler ne demişler: Rene Grousset'in Bozkır İmparatorluğu adlı kitabına bir bakalım, Dr. M. Reşat Özmen çevirdi ve Ötügen Yayınları'ndan çıktı. 366. sahifesinden: “Aslında kendisinin Moğollukla hiçbir alakası yoktu, çünkü Türk'tü. Mevaraünnehir'de Keş civarına hakim olan soylu Barlas aşiretinden geliyordu.” Bu arada, Emir Timur'a 'Han' adını layık gören kimi tarihçi geçinenlere de bir açıklamayı yine aynı eserden isteyelim. Sahife 391-392:

Soyu tartışmalı olsa da türklüğü tartışılmazdır

“Aslında, Tarih-i Raşidi'nin belirttiğine göre kendisini Han olarak kabul ettirmek istemiş, ancak Türkistan beğlerini itaat altına almak için otoritesini, meşruluğu tartışılmaz bir hükümdarın arkasına gizlemek ihtiyacını duymuştur. Böylece Kabil-Şahı öldürtüp, yerine kendisine tamamen bağlı Soyurgatmış adında bir Hanı tahta çıkarmıştı; bu Han Timur hakimiyetindeki Türkistan'da 1370-1388'e kadar tahtta kalmıştır. Soyurgatmış'ın ölümünden sonra yerine oğlu Mahmut Han'ı geçirmiş, o da 1402'ye kadar tahtı işgal etmiştir.” Emir Timur'un soyu tartışmalı olsa da kendisinin Türklüğü tartışılmazdır.

Ancak!.. Soyu tartışılmaz bir biçimde Cengiz Han'a kadar çıkan insanlar vardır ki onlar da Türk'tür ve Türklük için canla başla hizmet etmişlerdir.
Sözgelimi Kasım Han, sözgelimi Abılay Han...

Türklüğü sıradan sayanlara..

Bugün Ulu Türkistan'da TÖRE diye adlandırılan Cengiz Han neslinden insanlar vardır. Onlar 'aksüyek' yani 'asil' sayılır ve nesillerden beri Türklük ve Türkçülük konusunda çok duyarlı insanlardır. Türklüğü sıradan bir milliyet sananlara bir de Türkiye coğrafyasından üç örnek vermek isterim...

Türkler olmasa bugünkü manada islamiyet olmazdı

Birisi Abdülhakim Arvasi'den... Ahmet Kaplan'ın yazdığı 'İşte Necip Fazıl' adlı kitabın 23. sahifesinden: İşte efendi hazretlerinin sözleri:
“Ben bir seyyidim. Yani bu demektir ki Türk değilim. Ama yer yüzünde bütün Türkler silinse üç Türk kalsa biri ben olurdum. İki Türk kalsa gene biri ben olurdum. Son Türk kalsa da o gene ben olurdum. Çünkü Türkler olmasa bugünkü mânâda İslamiyet de olmazdı.”

Türk eriyiz sinsilemiz kahraman

Peki babası Arnavut olan Mehmet Akif'in şu mısralarına ne dersiniz?
“Türk eriyiz, silsilemiz kahraman
Müslamanız, Hakk'a tapan Müslüman.”

Allah Kuan-ı Kerim'de sadece Türkleri övdü

Ya Bediüzzaman Said-i Nursi:“Allahü Zülcelâl Hazretleri, Kuran'ı Kerim'de, öyle bir kavim getireceğim ki, onlar Allah'ı severler, Allah da onları sever buyurmuştur. Ben de bu beyân-ı İlahi karşısında düşündüm, bu kavmin bin yıldan beri âlem-i İslâm'ın bayraktarlığını yapan Türk milleti olduğunu anladım. Bu kahraman millete hizmet yerine 450 milyon hakiki Müslüman'ın kardeş bedeline, birkaç akılsız kavmiyetçi kimsenin peşinden gitmem.”

Editör: TE Bilişim