Alerji Kanserden Koruyor mu?

Açıklama, konuya ilişkin araştırma yapan Kanadalı bilim adamlarından geldi.

Kanadalı bilim adamlarının araştırma sonuçları Amerikan Alerji, Astım ve İmmünoloji Kolejinin bilimsel dergisi "Alerji, Astım ve İmmünoloji Annals"da da yayımlandı.

Araştırma, hiperaktif bir bağışıklık sisteminin, organizmanın olası zararlı hücrelere karşı kendini koruma ve bu hücreleri yok etme kapasitesini artırabileceğini, bu sayede de kanser veya tümör oluşması riskini azalttığını ortaya koydu.

Mariam El-Zein ve ekibinin 7 yıl süren araştırmasında, 3.300 tümörlü erkek hasta ile 500 sağlıklı yetişkinden oluşan bir kontrol grubu gözlem altında tutuldu.

El-Zein, araştırmalarının sonunda astımlı erkeklerin mide kanserine, egzaması olanların ise akciğer kanserine yakalanma risklerinin diğerlerine göre çok daha düşük olduğunu tespit etti.

Mariam El-Zein, "Alerjik koşulların neden kanser riskini azalttığını tam olarak açıklayamıyoruz, ancak bu araştırma umut verici" diye konuştu.

Alerji uzmanı Jonathan Bernstein de, gelecekte bu ilişkinin ve bağışıklık sisteminin kanser riskini azaltmaktaki rolünün araştırılmaya devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim