AKOM: Sulukar Yağacak. METEOROLOJİ: Beklemiyoruz 
 
 
İstanbul bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Tüm birimlerini alarma geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AKOM’un, Meteoroloji Birimi’nin verilerine göre, sabah saatlerinden itibaren saatte hızı 50-80 km’yi bulan lodos fırtınası görülecek.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU...

Akşam ise, kentin tamamında yağmur bekleniyor. Yağmurdan en çok etkilenecek ilçeler Silivri, Beykoz, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ile Boğaz çevresi. Yarın karışık yağmur ve kar yağışı ihtimali var. Ancak şehir merkezlerinde hayatı olumsuz etkileyecek bir kar yağışı beklenmiyor. Yağış "sulu kar" şeklinde görülecek. Gece hava sıcaklığı sıfır derece dolayında olacak. AKOM yetkililerine göre, bu da yollarda buzlanma ihtimali anlamına geliyor ve sürücülerin özellikle köprü ve viyadüklerde daha dikkatli araç kullanmaları isteniyor.

Kar ya da sulu kar yok

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım ise, "Cumartesi günü saatte hızı 80-100 km’yi bulacak lodos fırtınası bekliyoruz. Vatandaşlar kiremit, çatı uçmaları, baca tutuşmaları, ağaç devrilmelerine karşı tedbirli olmalı. Lodos, deniz ulaşımınını tamamen etkileyecek. Akşam saatlerinde ise şiddetli sağanak yağış var. Pazar günü hava biraz daha soğuyacak, aralıklı sağanak yağış görülecek. Kar ya da sulu kar beklemiyoruz. Cumartesi günü 18 derece olacak en yüksek hava sıcaklığı, Pazar günü 8-9 derece dolayında olacak" dedi. Lodos etkisini dünden gösterdi. Orta kuvvette (saatte 50-60 km) esen lodos nedeniyle istanbul’da Kabataş-Adalar şehir hatları seferleri, İDO’nun Bostancı-Kabataş-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Avcılar Seferleri, Pendik-Kartal Bostancı ve Kartal-Yalova seferleri yapılamadı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Rüzgar, cumartesi günü; Marmara, Ege ve batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden (Lodos) saatte 80 - 90 km. hızla kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışlı hava pazar günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde etkili olacak.Yağışlar yağmur ve sağanak, Marmara'nın güney ve doğusu, batı Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah ilk saatlerde Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı yönlerden (Lodos), Marmara'nın kuzeyi ile batı Karadeniz'de kuzeybatı yönlerden (Karayel) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Muhtemel Riskler

Hafta sonu, yurdun güney ve batı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış, lodos ve karayel fırtınası ile Trakya, Marmara'nın güney ve doğusu ile batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen kar yağışlarının oluşturacağı (soba zehirlenmeleri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. Mustafa KINALI/İSTANBUL Hurriyet.com

Editör: TE Bilişim