Ağustos Yatırımcıları Terletecek

Piyasalar için Temmuz'dan sonra Ağustos'un da iyi geçip geçmeyeceği tartışılıyor. ABD'den gelen son veri daralmanın hız kestiğini ortaya koydu ancak soru işaretleri de bitmiş değil.

Marketwatch'un "Kedi gittiği zaman ne yapılmalı?" başlıklı haberinde, Ağustos ayında kurumsal yatırımcıların piyasaladan çekildiği ve tatile gittiği hatırlatılıyor.

Ağustos'un piyasa derinliği açısından çok da iç açıcı olmadığı belirtilen haberde, piyasaların da yön bulma konusunda zorlanabileceği ifade ediliyor.

Haberde, kimse dikkat etmezken piyasaların ciddi dönüm noktalarına geldiği ve Ağustos'ta da benzer bir durum olabileceği kaydediliyor.

Habere göre, 1980'ler ve 1990'ların büyük boğa piyasası 1982 Ağustos'unda başladı. 2001'deki ayı piyasası trendi de 11 Eylül saldırılarından önce Ağustos'ta oluşmaya başladı. Son ciddi boğa piyasası da 2004 Ağustos'unda gelen düzeltmeyle sonlandı.

İşlem hacminin düşmesine karşın, Ağustos'ta yakalanacak bir trendin güçlenerek sonbahara taşınmasının olası olduğu da belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim