ABD'de Kaybedenler Ne Yapıyor

Aylar süren kampanyalarında ABD’nin dört yanını dolaşan Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain ve yardımcısı Sarah Palin, Barack Obama karşısında uğradıkları yenilginin ardından normal hayatlarına geri dönüyor. Sarah Palin ve ailesi seçim yenilgisinin ardından Alaska’ya geri döndü.

Palin, Anchorage havaalanında destekçileri tarafından karşılandı. Başkan yardımcısı adayından 2012 seçimlerinde başkan adayı olmasını isteyen kişiler, “2012! 2012” sloganları attı.

Palin, gazetecilerin, başkan adayı olup olmayacağı sorusuna, “O zaman olsun...” cevabını verdi. Kendini insanları birleştiren bir rolde gördüğünü söyleyen 44 yaşındaki Alaska valisi, “Bu da başkaları bu ulusu benim yönetmemi istiyorsa olur. Ancak şimdi önceliğim ailem ve Alaska.” dedi.

Palin, başkan seçilen Barack Obama ile enerji politikaları konusunda birlikte çalışacağını umduğunu da söyledi. Cumhuriyetçi Parti çevrelerinde 44 yaşındaki Sarah Palin’in, gelecek seçimlere girmek için doğru aday olabileceği ve Demokratları yenebileceği konuşuluyor. Fakat Palin’in kürtaj ve eşcinsel evlilik karşıtı sert görüşlerinin, önümüzdeki dönemde dezavantaj olarak karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

72 yaşındaki McCain ise yenilgiyi kabul ettiği konuşmasından sonra basına açıklama yapmadı. Ancak McCain bundan böyle ailesiyle sakin bir yaşam süreceğinin işaretlerini yenilgi konuşmasında vermişti. McCain konuşmasında, “Bildiğiniz gibi kampanyalar adaylardan çok aileleri için zorlu geçer, bu kampanya da öyle oldu. Bunu telafi edebilmenin en iyi yolu bundan sonra aileme daha huzurlu yıllar vadetmek olacaktır.” demişti.

Editör: TE Bilişim