ABD Suriye’yi vurdu  
 
ABD helikopterleri, Suriye’nin Irak sınırına yakın bir bölgesine saldırı düzenledi

Suriye’yi aylardan beri Irak sınırından terörist sızmalar konusunda uyaran ABD ordusu dün bu ülkeye ilk kez askeri operasyon düzenledi. Suriye-Irak sınırındaki bir köye düzenlenen helikopter saldırısında 8 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

AMERİKAN ordusuna ait helikopterler, dün akşam saatlerinde Irak’a sızmaya çalışan teröristleri etkisiz hale getirmek için Suriye toprakları içinde bir bölgeye hava saldırısı düzenledi. Başkent Şam’ın 550 kilometre kuzeydoğusunda bulunan El Sukkuraya Köyü’ne düzenlenen saldırıda 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise yaralandığını açıklayan Suriye resmi haber ajansı SANA, askeri operasyona 4 Amerikan helikopterinin katıldığını bildirdi. SANA, sınıra 5 kilometre mesafede gerçekleşen patlamalarda hayatını kaybedenlerin tümünün sivil olduğunu, helikopterlerden atılan kurşunların bir kısmının ise inşaatta çalışan işçilere isabet ettiğini duyurdu.

16 Suriyeli yakalanmıştı

Amerikan ordusu uzun zamandan beri Irak içinde faaliyet gösteren terörist grupların Suriye üzerinden bu ülkeye girdiğini, Suriye’nin terörizme destek verdiğini ileri sürüyordu. Ancak daha önce bu ülkeye yönelik bir askeri operasyon düzenlenmemişti. 16 Ekim tarihinde Bakuba kentinde bir operasyon düzenleyen Irak ordusu da, 16 Suriye asıllı teröristin ele geçirildiğini duyurmuştu. Suriye’nin 26 yıl sonra ilk kez Bağdat’ta elçilik açma kararından sonra gelen bu saldırının iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceği şimdilik net değil.

Kaynak:GAZETEVATAN:COM

Editör: TE Bilişim