3'üncü köprü güzergâhını belirledik"

Yıldırım "6 alternatif vardı. Seçimi yaptık" dedi. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkilileri "Beykoz-Tarabya veya Beykoz-Sarıyer olabilir" dedi

Ulaştırma Bakanlığı, 6 milyar dolarlık 'İzmit Körfez Geçişi ve Gebze- İzmir Otoyol' ihalesinin ardından Türkiye gündemine bomba gibi düşecek yeni mega proje için kolları sıvadı. Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprünün merakla beklenen güzergahını belirledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, SABAH'a yaptığı açıklamada, İstanbul'a inşa edilecek köprünün güzergâhıyla ilgili 6 seçenek üzerinde yapılan çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Yıldırım, güzergâhın zamanı geldiğinde açıklanacağını vurgulayarak, "Daha önce 6 alternatif vardı. Seçimi yaptık. Bu aşamada tek söyleyebileceğim, yeni köprünün Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin daha kuzeyinde olacağıdır" dedi.

İHALE BU YIL

Üçüncü köprünün "İzmit Körfez Geçişi ve Gebze-İzmir Otoyol" projesinde uygulanan yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirileceğini belirten Yıldırım, bundan sonraki tüm ulaştırma projelerinde de YİD modelini uygulayacaklarını söyledi. Üçüncü köprü için bu yıl içinde ihaleye çıkabilecekleri mesajını veren Yıldırım, güzergâhı açıklamaktan özenle kaçındı. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü üst düzey yönetiminin nabzını tutan SABAH, yeni köprü için öne çıkan iki güzergâhı şöyle saptadı:

Beykoz-Tarabya: Bu güzergâh, yeni köprü için en uygun nokta olarak kabul ediliyor. Bu hattın seçilme olasılığı yüzde 90 olarak gösteriliyor.

Beykoz-Sarıyer: Bu güzergah, Beykoz-Tarabya'nın ardından ikinci en güçlü aday güzergâh olarak gösteriliyor.

Editör: TE Bilişim