3 Yeni Film Vizyonda

Bu hafta sinemalarda 3 yeni film vizyona giriyor.

Seni O Kadar Çok Sevdim ki
2003 yılında yayınlanan "Grey Souls" isimli roman ile ilgi çeken edebiyat profesörü Philippe Claudel'in ilk yönetmenlik denemesi olan film, başarılı sinema dili ve sürükleyici hikayesi ile dikkat çekiyor.

Fransız-Alman ortak yapımı olan dram türündeki filmde başlıca rollerde Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein ve Serge Hazanavicius'u görüyoruz.

Filmin konusuna gelince;
15 yılını hapiste geçiren Juliette, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yıllardır görmediği kız kardeşinin yanına yerleşir. Fakat hem hapis yılları hem de içeri girmesine neden olan trajik olay herkesten gizlenmektedir.

Bu durum Juliette'in gergin olmasına neden olsa da, hem ailesinin desteği hem de kendisiyle yakınlaşmak isteyen bir adam, hayata tutunmasına yardımcı olur.

2008'in en önemli filmleri arasında gösterilen film, başroldeki Kristin Scott Thomas'ın etkileyici performansı ile unutulmazlar arasına girmeye aday...

İçimizdeki Düşman
Cezayir'de yaşanan savaş sırasında Fransız ordusunda bir bölüğün komutanı öldürülünce Teğmen Terrien, bölüğün başına getirilir.

Bölükte hayattan ümidini kesmiş Çavuş Dougnac ile tanışır. Savaş ortamının zorlukları iki askerin kişiliklerini sınayacaktır.

İsimsiz bir savaşta kaybolmuş iki asker, aslında en büyük düşmanın kendileri olduklarını fark edeceklerdir.

Yönetmenliğini Florent Siri'nin üstlendiği dram türündeki filmin senaryosu da Florent Emilio Siri ve Patrick Rotman imzasını taşıyor.

Başlıca rollerini; Benoit Magimel, Albert Dupontel, Aurelien Recoing ve Marc Barbe'ın paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Giovanni Fiore Coltellacci üstlenmiş. Orijinal müzikler ise Alexandre Desplat'a ait...

İçimdeki Şeytan
Pim, Tayland’daki geçmişini geride bırakıp çok sevdiği kocası ile Kore’de yepyeni bir hayata başlar. Evliliği iyi gitmektedir, düzenli bir işi vardır, iyi arkadaşlar edinmiştir.

Ancak Tayland’dan gelen bir telefon, Pim’in hayatını tamamen değiştirecek olayların başlangıcı olacaktır; Pim’in annesinin çok hastadır ve hastalığına bir türlü teşhis konulamamaktadır. Pim ve kocası hemen Tayland’a, hasta annenin yanına dönerler.

Pim Tayland’a döner dönmez, yıllar önce yaşadığı acı anılarla dolu geçmişi hatırlar. Ancak bu anılar geçmişte yaşadıklarından biraz farklıdır. Sanki hissettikleri Pim’e çok yakın birinin hisleridir. Pim, tüm bunları düşünürken bir ikiz kardeşinin olduğunu anımsar. Tüm hatıralar yavaş yavaş zihninde canlanmaya başlar...

"İçimdeki Şeytan"ın yönetmenliğini Parkpoom Wongpoom ve Banjong Pisanthanakun birlikte üstlenmiş.

Öyküyü; Aummaraporn Phandintong, Banjong Pisanthanakun, Sopon Sukdapisit ve Parkpoom Wongpoom kaleme almış...

Yapımdaki başlıca rolleri; Marsha Wathanapanitch, Withaya Wasukraipaisan ve Rachanu Boonchuduang paylaşıyor.

Filmin görüntü yönetmeni Niramon Ross. Müziklere ise Chartchai Pongprapapan imza atmış...

Editör: TE Bilişim