29 PKK'lı Serbest Bırakıldı 
 
Dün Türkiye'ye gelen 34 kişilik gruptan 29'u savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen ve Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan 34 PKK'lıdan 4'ü çocuk 29 kişi savcılık sorgusunun ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Kandil grubundan gelen Hüseyin İpek, Vilayet Yakut, Elif Uludağ ile Mahmur grubundan gelen Musa Tomak ile Nurettin Turgut ise sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 5 PKK'lı Habur gümrük sahasında hazır bulunan nöbetçi hakimin karşısına çıkacak.

İŞTE BU SORULAR SORULDU

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelen 34 PKK'lının saat 22.00 sıralarında başlayan ifade alma işlemi sabaha karşı 02.00 sıralarında tamamlandı. 34 kişilik grubu sorgulayan savcılar, ortalama her kişi için 10 dakika zaman ayırdı. PKK'lılara savcıların, "Ne zaman örgüte katıldınız ? Ne zaman Türkiye'yi terkettiniz ? Neden terkettiniz. Kaç yıl kaldınız ? Neden geldiniz ?" gibi sorular yönelttiği öğrenildi. Pişmanlık yasasının ise sorgulama sırasında hiç bir şekilde gündeme gelmediği bildirildi.

İfade veren PKK'lıların ise "Önderimiz" diye hitap ettikleri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine yurda döndüklerini söyledikleri öğrenildi. Bazılarının ise Türkiye'deki demokratik açılıma destek için geldiklerini söyledikleri belirtildi.

Sorgulama sırasında Mahmur Kampı'ndan gelen 26 yaşındaki Mustafa Ayhan'ın Diyarbakır'da 2005 yılında katıldığı bir izinsiz gösteri nedeniyle hakkında, `Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Bu soruşturma nedeniyle Ayhan'ın ifadesinin alınması için Habur Gümrük Kapası'ndaki özel yetkili Cumhuriyet Savcıları, Silopi Adilyesi'nden bir hakem talebinde bulundu. Talep üzerine saat 02.15 sıralarında bir hakim istendi

Editör: TE Bilişim