2010'da En Çok İMKB Kazandıracak

Bankanın analistleri tarafından hazırlanan raporda, U.S. Institute for Supply Management (ISM) endeksinin Ağustos'ta 50 puan seviyesini aşmasını takip eden dönemde gelişmekte olan ülke borsalarında hisse senetlerinin ortalama yüzde 16 değer kazandığı belirtildi. Rapora göre bu durumun daha önce gerçekleştiği üç durumda, ortalama artış yüzde 41 seviyesinde oldu.

MSCI Emerging Markets Index'in, geçen yıl endeksin tutulmaya başlandığı 1988 yılından bu yana en hızlı yıllık artışını kaydederek yüzde 75 tırmanışla 989.47 puana çıktığına dikkat çekilen raporda, endeksin 2010'da 1200 puan düzeyine kadar çıkabileceği uyarısında bulunuldu. Endeksin, en son 2008 Haziran ayında 1200 puan seviyesini gördüğüne dikkat çekilen raporda, "ABD'de toparlanamanın stok artışı ve tüketim-sermaye artış hızlarının üzerine çıkmış olması cesaret veriyor" denildi. Credit Suisse'in tahminlerine göre ABD ekonomisi 2009'un son çeyreğinde yüzde 4.5 büyümüş olabilir, yeni yılın ilk yarısında ise yüzde 4 oranında büyüyebilir.

Bankanın raporunda 2010'da en çok kazandırması beklenen borsalar olarak Türkiye, Endonezya, Brezilya ve Güney Kore gösterilirken, geçen yıl en çok kazandıran Türkiye, Brezilya ve Rusya'nın, geçmiş yıllarda ISM endeksi 50 puanı aştığında yine en çok kazandıran borsalar olduğu hatırlatıldı.

Editör: TE Bilişim