2010'da 4 Film Vizyonda

Bu hafta biri yerli yapım, dört yeni film vizyona giriyor.

"Aşkım", "Adalet Peşinde", "Aşka Ruhunu Kat" ile Türk filmi "Yahşi Batı", sinemaseverlerle buluşacak.

Aşkım
Yönetmenliğini Stephen Frears’ın üstlendiği Aşkım’da başlıca rolleri Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates ve Felicity Jones paylaşıyor.

1900’lerin başında Paris’te geçen filmde, zengin erkekleri baştan çıkarmasıyla ün salan 49 yaşındaki Lea de Lonval’le, 19 yaşındaki havalı ve deneyimsiz Fred’in 6 yıl süren ilişkileri konu alınıyor.

Adalet Peşinde
İtalyan İşi filminin yönetmeni Gary Gray’ın son çalışması Adalet Peşinde’nin başrollerinde Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney ve Bruce McGill var.

İntikam ve adalet kavramlarını mercek altına alan filmde, bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babası olan Clyde Shelton’ın yaşadığı gerilim ve dram yüklü olaylar hikaye ediliyor.

Aşka Ruhunu Kat
Fatih Akın’ın yönettiği Aşka Ruhunu Kat’da Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel ve Anna Bederke rol alıyor.

Aşka, müziğe ve dostluğa dair bir komedi olan filmde, işlettiği restoranda işleri bozulan, sevgilisiyle de arası açılan Zinos’un, yeni bir aşçıyı işe alması ardından gelişen olaylar ele alınıyor.

Yahşi Batı
Komedi dünyasının ünlü ismi Cem Yılmaz’ın yazıp, başrolünde oynadığı Yahşi Batı’nın diğer rollerinde Ozan Güven, Demet Evgar, Zafer Algöz, Özkan Uğur ve Cansu Dere yer alıyor.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı film, 1800’lü yılların sonunda geçiyor. Yahşi Batı’da, dönemin padişahı tarafından Amerikan Başkanına gönderilen hediyeyi iletmek üzere görevlendirilen, iki gözüpek Osmanlı, Aziz Efendi ve Lemi Bey’in başından geçen komik olaylar işleniyor.

Editör: TE Bilişim