10 Bin Universiteli Polis Olacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi'nin emniyet teşkilatı açısından çok önemli olduğunu belirterek, ''önümüzdeki dönemlerde akademinin Güvenlik Üniversitesi haline gelerek dünyanın sayılı eğitim kurumlardan biri olacağını'' söyledi.

Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Polis Akademisi'nde incelemelerde bulundu.

Akademi girişinde tören mangası tarafından karşılanan Beşir Atalay, daha sonra Akademi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Aslan'ı ziyaret etti.

Bakan Atalay, burada yaptığı konuşmada, büyük bir birikimi olduğunu kaydettiği akademinin yetişmiş bir kadrosu bulunduğunu söyledi.

Bakanlık görevine başladıktan sonra sadece eğitim açısından değil, güvenlik açısından da polis yetiştiren eğitim kurumlarına büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda araştırma ve projeleri değerlendirdiklerini anlatan Atalay, şu anda Polis Akademisi dışında çeşitli illerde 24 polis meslek okulunun hizmet verdiğini kaydetti.

Hükümetleri döneminde 6 aylık eğitimden sonra polislik mesleğine başlayan 20 bin üniversite mezununu polis meslek okullarında yetiştirdiklerini belirten Atalay, 10 bin üniversite mezununun daha bu okullara alınacağını bildirdi.

Polis Akademisinden polis meslek okullarına da katkıda bulunmalarını isteyen Bakan Atalay, ''Polis Akademisi önümüzdeki günlerde Güvenlik Üniversitesi olarak dünyada sayılı eğitim kurumlarından biri olacak'' diye konuştu.

Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Polis Akademisi'ne büyük önem verdiğini vurgulayan Bakan Atalay, Türkiye'nin Güneydoğu, terör gibi sorunları bulunduğunu hatırlatarak, Polis Akademisinin bu sorunların çözülmesi noktasında da proje üretmesi gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın araştırma ve strateji belirlemede akademik beyinlere ihtiyacı olduğuna da dikkati çeken Atalay, kendisinin görevde olduğu sürece her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a teşekkür ederek, ''Akademimizin yaptığı hizmetlerde bizi her zaman yönlendirdiniz. Büyük gelişmeler kaydettik'' diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Aslan da göreve geldiğinde yeni bir vizyon belirlediklerini kaydederek, akademiyi dünyanın en iyi ve ileri üniversitelerinden biri haline getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Aslan, desteklerinden dolayı Bakan Atalay ve Genel Müdür Köksal'a teşekkür etti.

Bakan Atalay, daha sonra Polis Akademisi Kampüsü içerisinde yapımı devam eden futbol sahası ile öğrenci yurdunu gezdi.

Bakan Atalay, ilgililere talimat vererek 500 kişilik yurdun, yeni eğitim döneminde hizmete girmesini istedi.

Bakan Atalay kampüsü gezerken bakımsız kalan yeşil alanla ilgili olarak da ''Buraları güzelleştirmek için çalışalım'' dedi.

Bakan Atalay, ayrılmadan önce Türkmenistan'dan gelen ve Polis Akademisinde atış tekniği konusunda eğitimden geçen 20 Türkmen polis yöneticine sertifikalarını verdi.

Bakan Atalay, Türkmen polislerle tek tek sohbet etti.

Editör: TE Bilişim