1 numaralı gündem” Körfez ÇED’i

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yla görüşen Başkan Aziz Kocaoğlu, Bakanlıkta bekleyen konuları gündeme getirdi.

Masadaki en önemli madde, Büyük Körfez Projesi’ne ilişkin ÇED süreci oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yı ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlık’ta bekleyen talepleriyle ilgili bilgi aktardı.

Müsteşar Mustafa Öztürk ve Bakanlık genel müdürleri ile Büyükşehir ve İZSU bürokratlarının da katıldığı toplantı sonrasında kısa bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Verimli bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakan bekleyen konularımızla ilgili gereken değerlendirmeleri yapacaktır” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Bakan Sarı’ya sunduğu dosyada “1 numaralı” gündem maddesi, Büyük Körfez Projesi’nin ÇED’i oldu. ÇED müracaatını 15 Mayıs 2013’te yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, ana hedefinde “Yüzülebilir körfez ve güçlü bir İzmir Limanı” olan projenin İzmir’e sağlayacağı katkıları özetledi ve ÇED sürecinin bir an önce tamamlanmasını beklediklerinin altını çizdi.

40 kilometrelik sahil şeridinde “İzmirdeniz projesi” adıyla yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları konusunda bilgi aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakanlık’tan onay bekleyen Çiğli Sasalı mahallesindeki koruma amaçlı imar planlarını da gündeme getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüşmesinde, Selçuk ilçesine kurmak istedikleri atıksu arıtma tesisinin yer alacağı parsele ilişkin kurum görüşleri konusunu da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, ayrıca İzmir’in gelişiminde ana unsurlardan biri olacağına inandıkları İnciraltı planlarını Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne verdiklerinin altını çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yine Ankara’ya giderek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmüş, Büyükşehir’in bakanlıklarda bekleyen dosyaları ile bilgi aktarmıştı.
Editör: TE Bilişim