M/V ZORBEY’e Acil Müdahale Operasyonu Düzenlendi

03 Kasım 2011 tarihinde Kekova Antalya’da kayalıklara çarpan M/V ZORBEY adlı gemiye ARAS Gemi Kurtarma 3 adet yüzer vasıta, 1 operasyon müdürü, 1 kurtarma amiri, 1 formen ve 6 dalgıç ve birçok kara işçisi ile Acil Müdahale Operasyonu düzenlemiştir.

Rusya-Kıbrıs seferi ile buğday taşıyan Kamboçya Bayraklı M/V ZORBEY (IMO 8866060, LOA 114m) gemisi 03 Kasım günü Antalya’nın Demre İlçesinin Kekova adasında kayalıklara çarparak su almaya başladı. Mürettebat Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi.

Aras Gemi Kurtarma ve Deniz İnşaat Tic. Ltd. Şti. sekiz günlük bir Acil Müdahale Operasyonu düzenledi. Öncelikle batığın bulunduğu koyu önleyici bariyer ile çevirerek ve içeride kalan deniz yüzeyindeki kirliliği emici bariyerlerle toplayarak kontrol altına alındı ve sualtı survey dalışı yaparak geminin mevcut kondisyonunu tespit edildi. Geminin sancak kısmında birçok yara tespit edildi.

Batığın tanklarında bulunan yağ, yakıt, sintine dalgıç marifeti ile tahliye edildi, deniz yüzeyindeki petrol kirliliği emici bariyerler ve pedlerle toplanmış, kıyı şeridine vuran kirleticiler toplandı ve tüm atıklar Lisanslı Atık Bertaraf Tesisine teslim edildi.

Konuyla ilgili Aras Gemi Kurtarma'dan KaptanHaber.com'a yapılan açıklamada; "Büyük bir özveri ile Kurban Bayramı tatilinde mesai yaparak operasyonun sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan Kekova Sahil Güvenlik, Kaş Liman Başkanlığı, Kaş Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Kaş Gümrük Müdürlüğü ve İl Çevre Müdürlüğünün değerli çalışanlarına çok teşekkür ederiz." denildi.

Editör: TE Bilişim