Zonguldak'ta Yük Treni Devrildi

ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'nde düşen kaya parçalarına çarpan yük treni raydan çıkarak devrildi. Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı tren kazasında, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Karabük'ten Zonguldak'a giden makinistler Sefa Saygı ve İsmail Belen yönetimindeki yük treni bugün saat 05.08'de, Kayadibi-Gökçebey istasyonları arasında düşen kaya parçalarına çarpması sonucu raydan çıkarak devrildi. 2 lokomotif ve 7 vagondan oluşan yük treninin devrilmesi üzerine kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tren kazasında ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Yolun açılması çalışmalarına başlanılmıştır. Karabük'ten 07.50'de hareket eden imdat treni saat 09.20'de olay yerine gelmiş ve çalışmalarına başlamışlardır. Ayrıca Ankara'dan demiryolu vincinin de bulunduğu imdat treninin saat 18.00 civarında olay yerine gelmesi beklenmektedir. Yolun tahminen saat 22.00'de trafiğe açılması beklenilmektedir. Yolcu trenleri Zonguldak-Gökçebey arası çalıştırılacaktır."(DHA)

Vatan

Editör: TE Bilişim