Zirve’li Denizcilerden Kariyer Günleri

Zirve Üniversitesi Poseidon Denizcilik Kulübü’nün ikincisini düzenlediği Denizcilik Bölümleri Kariyer Günleri, Türk Denizcilik Sektörü temsilcilerinin katılımları eşliğinde Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsünde gerçekleştirildi.

Kendi içinde konteyner taşımacılığı, kuru yük taşımacılığı, kimyasal madde ve petrol taşımacılığı, gaz taşımacılığı, araba taşımacılığı(Ro-Ro) ve yolcu taşımacılığı gibi farklı segmentlere hizmet veren denizcilik sektörünün tüm temsilcileri Denizcilik Bölümleri Kariyer Günleri’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencileri denizcilik sektörünün en iyi firmalarıyla buluşturarak vizyonlarını ve ufuklarını genişletmelerine olanak sağlayan kariyer günleri, Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği öğrencilerinin 6. Yarıyıl da çıkacakları 6 aylık açık deniz stajlarında onlara sektörün en iyi firmalarında staj yapma imkanı sağlamak amacıyla düzenlendi.

Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir: “Kariyer Günleri ile öğrencilerimizin denizcilik sektörünün en iyi firmalarında staj yapmalarını sağlıyor, onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Aynı zamanda Zirve Üniversitesi Denizcilik bölümlerinin, denizcilik sektörünün kalbi olan İstanbul’a uzak olmasından kaynaklanan olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak öğrencilerimizi İstanbul’a gitmek zorunda bırakmadan sektörün temsilcilerini ile buluşturuyoruz.” diye konuştu.

Üç gün boyunca denizcilik sektörünün farklı segmentlerinde hizmet veren firma temsilcileri ile buluşan öğrenciler temsilcilerle paylaşımda bulunarak gemide tutum, davranışlarının nasıl olması ve mesleki bilgilerini geliştirmek için neler yapmaları gerektiği hakkında bilgiler aldılar.

1

Şirket temsilcileri ile ikili görüşmeler ve grup görüşmeleri yapan öğrenciler, gemilerdeki yaşam, çalışma şartları, ikili ilişkiler, karada iş imkanları ve sektörün geleceği konularında sektörün tecrübeli temsilcilerinden bilgi edinme olanağı elde ettiler.

Editör: TE Bilişim